9 factori care determină costul implantului dentar

Cât costă un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă soluția cea mai sigură și cea mai estetică pentru înlocuirea dinților lipsă. Cu toate acestea, majoritatea pacienților manifestă rezerve în a alege această procedură sănătoasă și confortabilă, din cauza costurilor de tratament mai ridicate. Persoanele mai în vârstă sau cele tinere care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți în urma unor accidente, aleg ca soluție estetică și funcțională pe termen lung, implantul dentar.

 

În ce constă prețul unui implant dentar:

• Materialul utilizat – în funcție de materialul utilizat costul implantului dentar se schimbă. Un implant dentar realizat dintr-un material mai special, foarte estetic va costa mai mult.
• Laboratorul de tehnică dentară – confecționarea unui implant dentar implică și costuri adiționale, mai ales în privința realizării coroanelor dentare
• Imagistica – CT sau radiografia digitală vor fi realizate pentru a lua amprenta gingiilor din zona dinților lipsă
• Condiția fizică a pacientului – igiena orală și starea generală a pacientului, dacă nu sunt în stare optimă, vor aduce costuri suplimentare procedurii de implant dentar
• Experiența medicului – în funcție de experiența și pregătirea profesională a medicului specialist în implantologie dentară tratamentul de implant dentar va suporta costuri adiționale

9 factori care influențează costul implantului dentar

1. Tipul implantului dentar
Există mai multe tipuri de implant dentar disponibile pe piață, acestea diferind la preț în funcție de materialele din care sunt realizate și brand. Medicii dentiști preferă anumite branduri de implant dentar deoarece lucrează mai ușor cu ele, sau au avut rezultate foarte bune în utilizarea lor.

 

2. Numărul implanturilor, un plus în costul tratamentului
Decizia de a realiza un singur implant dentar pare uneori greu de luat, iar atunci când este vorba de mai multe implanturi dentare mulți pacienți renunță la procedură. Importanța realizării implantului dentar este vitală pentru tine, dacă vrei să îți recapeți funcționalitatea și estetica zâmbetului. Cu atât mai mult, cu cât ai nevoie de un implant dentar multiplu, care, pe lângă calitățile funcționale, îți reconstruiește aspectul.

 

3. Necesitatea măririi osului pentru reușita intervenției
Creșterea volumului osului în cazul în care osul natural este prea subțire pentru a susține implantul, implică o intervenție chirurgicală de înaltă precizie tehnologică pentru grefa de sinusuri, repoziționarea nervului și Computer Tomograf.

 

4. Materialele folosite pentru grefa osoasă
Grefele osoase, fie ele sintetice sau naturale (cu ajutorul tehnologiei Endoret PRGF care creează membrana și plasma direct din sângele pacientului, în cabinet, în 8 minute de la recoltare), necesare măririi volumului osului sunt materiale costisitoare, costul lor fiind afectat de cantitatea folosită.

 

5. Tipul de coroană dentară și nivelul estetic al acesteia folosită la îmbrăcarea implantului
Pentru a asigura o lucrare de calitate, costurile coroanelor dentare diferă în funcție de tipul de material din care sunt realizate. Coroanele din zirconiu și cele ceramice, de exemplu, sunt mai scumpe ca cele din acrilat, compozit sau metalice, având avantajul unui aspect estetic deosebit, asemănător dinților naturali în proporție de 99%. La creșterea prețului contribuie factori precum costul ridicat al materialelor utilizate de către tehnicianul dentar, dar și aparatura utilizată pentru a prelucra materialele, sisteme tehnologice care pot avea un preț extrem de ridicat.

 

6. Tipul de anestezie utilizată în tipul intervenției
Anestezia locală costă mai puțin decât cea totală, la care se adaugă serviciile și supravegherea unui antestezist. În funcție de complexitatea lucrării sau de starea emoțională pe care pacientul o prezintă la începutul intervenției, medicul împreuna cu acesta vor opta pentru forma de anestezie cea mai potrivită în reușita intervenției și în eliminarea stării de anxietate a pacientului.

 

7. Alte intervenții chirurgicale corective necesare
Este important, în momentul în care luați decizia de a opta pentru implantul dentar, să cunoașteți detaliat ce rol are fiecare recomandare a medicului atât în bunăstarea voastră ulterioară, cât și în reușita și acuratețea intervenției. Unele proceduri de implant dentar au o complexitate mai mare, pot necesita adiție de os sau alte proceduri stomatologice care ajută la succesul intervenției. De aceea, costurile implantului dentar variază de la pacient la pacient, în funcție de patologia pe care o prezintă.

 

8. Experiența medicului specialist în Implantologie Dentară
A alege corect din prima medicul specialist în implantologie este prima recomandare pe care o oferim pacienților noștri. Un medic implantolog cu experiență ajută la realizarea cu succes a intervenției și redă pacientului zâmbetul pierdut. În cazul unei operații eșuate de implant dentar, repercursiunile din punct de vedere medical pot fi grave și dificil de reparat, reluarea tratamentului presupunând costuri mult mai mari și o perioadă lungă de recuperare. De asemenea, unele tratamente stomatologice pot manifesta efecte negative abia după 1-2 ani, de aceea este esențial ca intervenția inițială să fie perfect realizată și garantată de către clinica stomatologică.

 

9. Tehnologia avansată, garanția lucrării, respectarea standardelor de calitate
Succesul unui implant dentar este asigurat atât de experienţa medicului, cât și de factori precum garanția lucrării realizate, detalierea procedurilor efectuate, respectarea standardelor internaționale de calitate și igiena, aparatura tehnică de care dispune clinica. În funcție de performanța acestor indicatori, costul implantului poate crește și poate asigura o lucrare stabilă, estetică, funcțională, fără riscuri.

 

DENT ESTET face parte dintre clinicile atestate internațional pentru standarde ridicate și excelența în implantologie dentară:
• Implanturi cu grad mare de precizie și cerințe estetice
• Oferirea de servicii dentare premium presupune utilizarea materialelor și produselor de cea mai înaltă calitate din întreaga lume. Astfel, decizia DENT ESTET de a colabora cu cele mai renumite branduri de implant dentar este firească!
• Pacienții noștri au ocazia să aleagă între mai multe tipuri de implanturi: NOBEL BIOCARE, STRAUMANN, Alpha-Bio, FAST&FIXED etc.