5 sfaturi pentru un implant dentar de succes. Alege corect din prima!


Atunci când te hotărăști să urmezi un tratament cu implant dentar, vrei să te asiguri că va rezista pe viață. De aceea este extrem de important să alegi un medic stomatolog specialist în implantologie dentară. Pregătirea și experiența acestuia, ca de altfel și tehnologia digitală folosită și echipa multidisciplinară, sunt factori cheie care fac diferența între succesul sau eșecul tratamentului.

Experiența unui medic în implantologie dentară este esențială atunci când alegi acest tratament. Și asta pentru că există și medici stomatologi generaliști, nespecializați în implantologie dentară, care nu cunosc toate riscurile și toate etapele pentru a preveni complicațiile în cazul unui implant dentar.

Pentru a alege corect din prima echipa medicală de care ai nevoie pentru un tratament de implant dentarîți recomandăm să ții cont de câțiva factori importanți:

 

 1. Plasarea implantului implică riscuri. 

  Chiar dacă la prima vedere poate părea o procedură simplă, ascunde multe riscuri, iar fără o pregătire în domeniu se poate ajunge la complicații care pot pune în pericol întregul organism. Este important ca medicul stomatolog să cunoască în detaliu anatomia implicată și să poată alege echipamentul de care are nevoie pentru ca întreaga procedură să fie una simplă și lipsită de durere.

   
 2. Dotările cabinetului medical trebuie să fie profesioniste. 

  În multe cazuri se neglijează impactul pe care îl are tehnologia din zilele noastre. Un cabinet dotat cu aparatură modernă reflectă faptul că plasarea implantului dentar va fi una ușoară, fără durere și fără alte complicații pentru pacient. În unele cazuri, echipamentele folosite fac diferența între succes și eșec.

   
 3. Este necesar un computer tomograf (CBCT) înainte de plasarea implantului. 

  Medicul stomatolog specialist în implantologie dentară are nevoie de o imagine în spațiu a zonei afectate, iar un CBCT contribuie la minimizarea riscului de eșec. De asemenea, cu CBCT medicul stomatolog reușește să stabilească în detaliu fiecare etapă a tratamentului, asigurându-se o intervenție fără riscuri.
   
 1. Tehnologia digitală asigură un tratament fără durere. 

  Mulți pacienți își imaginează că implantul dentar le poate provoca dureri, însă acest lucru se întâmplă doar dacă n-a fost plasat cum trebuie. Pentru a simplifica intervenția și a oferi confort pacienților, au fost dezvoltate foarte multe tehnologii digitale care ajută la recuperare și vindecare rapidă. Una dintre acestea este PRGF, care reduce durerea și disconfortul după plasarea implantului. Zona afectată se reface în câteva zile și poți reveni imediat la rutina zilnică. Totodată, plasarea implantului a devenit sigură și precisă prin folosirea SimPlant care, pe baza unei tomografii, stabilește cu exactitate locul în care trebuie plasat implantul în os.
   
 1. Alege un medic stomatolog extrem de bine pregătit, care a urmat mai multe training-uri de specializare în implantologie în străinătate, la marile congrese din domeniu.

  În fiecare an sunt descoperite noi tehnici și tehnologii care simplifică foarte mult procedura de plasarea a implantului și, în același timp, reduc timpul de intervenție și elimină durerea pacientului. Un medic stomatolog specialist în implantologie are responsabilitatea să fie mereu la curent cu noile descoperiri din domeniu, pentru tratamente cu o rată de succes de 100%. Plasarea implantului dentar a devenit mult mai simplă și rapidă decât în urmă cu zece ani, dar asta doar cu ajutorul descoperirii unor noi tehnici și tehnologii.


  De aceea, este recomandat să alegi clinica dentară care poate satisface aceste cerințe, astfel încât să simți că faci o investiție pe viitor și o să te bucuri de un zâmbet natural și estetic.

5 sfaturi pentru un implant dentar de succes. Alege corect din prima!