Implantul dentar PERFORMANT ghidat digital


Tehnica de implantare ghidată digital reprezintă ultima noutate din domeniul implantologiei, iar datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pacienților, ea a devenit rapid un standard în clinicile DENT ESTET. Pe baza unor investigații digitale de tip CBCT și cu ajutorul unor softuri de prelucrare digitală, este realizat Ghidul Chirurgical.

 

Ce este Ghidul Chirurgical?

 

 

Ghidul Chirurgical reprezintă o matriță din rășină biocompatibilă, realizată după masurători digitale care îi oferă specialistului ghidajul necesar pentru inserarea implantului dentar cu o precizie de neegalat până acum. Astfel, intervenția chirurgicală este minim invazivă, sângerarea este aproape inexistentă, iar tumefierea zonei insesizabilă, fapt pentru care tehnica de implant dentar ghidat digital este benefică cu precădere în cazul pacienților anxioși.

 

Dr. Dragoș Calangiu despre tratamentul inovator cu implant dentar ghidat digital

 

 

 

Beneficiile Implantului Ghidat Digital

  • Oferă acuratețe în inserarea implantului
  • Previne afectarea nervilor, a cavităților sinusale și a dinților vecini
  • Îmbunătățește rata de succes a integrării implantului
  • Elimină eșecul uman datorat încercării medicului de a alinia implantul
  • Crește considerabil estetica finală a implantului
  • Facilitează controlul angulației deosebit de importantă în insersările multiple
  • Oferă siguranță, rapiditate și rezultate predictibile

 

 

Etapele tratamentului cu Implant Dentar Ghidat Digital

 

1. Diagnosticarea

Are loc pe baza unei consultații inițiale, a fotografiilor clinice digitale, a investigațiilor 3D digitale de tip CBCT și a scanării intraorale cu scannerul 3Shape Trios Real Color. Întreaga imagistică permite o planificare atentă a tratamentului pentru eficientizarea timpilor și a procedurilor dentare.

 

 2. Planificarea

Se realizează în aceeași zi și presupune suprapunerea digitală a informațiilor furnizate de CBCT cu cele colectate de scanerul intraoral (țesuturile moi și dispunerea dinților în cavitatea orală). Are loc astfel o proiectare virtuală a implantului dentar ce urmează a fi implantat.

 

 3. Ghidul chirurgical

Este rezultatul colaborării dintre medicul implantolog și tehnicianul dentar care realizează matrița pentru inserarea implantului dentar. În cazul implantului cu încărcare imediată, ghidul chirurgical se realizează în cadrul primei vizite, urmat imediat de intervenția chirurgicală.

 

4. Intervenția chirurgicală

Se face cu anestezie locală sau cu anestezie totală în funcție de patologia pacientului. Metoda de implantologie prin ghidare digitală elimină tăieturile gingiei deoarece inserarea se face prin împingerea acesteia. Intervenția chirurgicală este astfel aproape nesângerândă, iar recuperarea mult mai rapidă decât în cazul inserării clasice. De asemenea, utilizarea ghidului chirurgical elimină erorile umane. Ședința se încheie cu montarea coroanelor provizorii astfel încât pacientul să își recapete zâmbetul.

 

5. Restaurarea finală

În funcție de patologia pacientului și de timpul necesar pentru vindecare, protetica finală se realizează după 3 – 6 luni. În cazul implantului cu încărcare imediată, coroana dentară provizorie se montează imediat după intervenția chirurgicală.

 

Tehnologiile folosite la tratamentul cu Implant Dentar Ghidat Digital

 

 

Planmeca ProMax® 3D

Tomograful computerizat 3D CBCT de la Planmeca ProMax® 3D reprezintă cea mai înaltă tehnologie digitală ce oferă acuratețe maximă în diagnosticarea unei afecțiuni maxilo-faciale prin imagistica 3D, fotografii 3D, panoramare in 2D si cefalometrii, toate într-un singur dispozitiv.

 

Scanerul intraoral 3Shape Trios Real Colorwaterlase

Cu ajutorul scannerului 3D intraoral reducem timpul pe scaun al pacientului atât pentru diagnostic, cât și pentru alte proceduri premergatoare unui tratament, precum amprentele dentare. Astfel, medicul se dedică complet actului medical, amprentele digitale sunt transferate în computer, iar pacientul beneficiază de o experiență non-invazivă și relaxantă.

 

Laserul stomatologic Waterlase

WaterLase combină apa, aerul și energia laser pentru a tratata afecțiunile dentare simple sau complexe. Astfel, reușește să înlocuiască freza, turbina și bisturiul, iar pe durata intervenției, WaterLase pulverizează permanent apă pentru a menține dintele hidratat, acest lucru împiedicând o temperatură crescută la nivelul dintelui și vă oferă un tratament fără durere.

 

Anestezia digitală The Wand

The Wand este cea mai performantă tehnologie în anesteziere dentară, prin care debitul de anestezie este controlat de computer. Efectul este mult mai rapid, eficient și nu afectează alte zone. Prin control digitalizat, anestezia a devenit sigură și lipsită de orice disconfort.

 

Simplant CT Scanning

Cu ajutorul tehnologiei digitale SimPlant medicul specialist în implantologie dentară poate insera implanturile în format 3D ceea ce oferă posibilitatea măsurării precise a zonei implantării. De asemenea, permite pacientului previzualizarea rezultatului final al tratamentului cu implant dentar.

 

Tehnologia CAD-CAM

Calitatea unei lucrări realizate în laboratorul de tehnică dentară CAD/CAM asistat de specialiști în tehnică dentară poate fi cu greu egalată ca estetică, finețe sau rezistență, de un alt sistem de lucru similar în cabinet. De aceea, vom prefera intotdeauna să lucrăm cu laboratorul dentar propriu în detrimentul sistemelor de frezare în cabinet.

Implantul dentar PERFORMANT ghidat digital