Prima Vizită

Mai mult decât stomatologie, grijă față de tine - abordare comprehensivă și integrată asupra sănătății tale dentare. 

Prima vizită în clinicile DENT ESTET este mai mult decât o consultație medicală, este o experiență concentrată exclusiv pe sănătatea și starea ta de bine. Interacțiunile care se stabilesc inițial între pacient, medic și Patient Care Coordinator reprezintă fundamentul unor relații pe termen lung și cu scop comun: acela de a obține cea mai frumoasă versiune a zâmbetului pacientului.

„Pentru că și eu am fost, în repetate rânduri, pacient la prima vizită, înțeleg ce simte un nou pacient care ne trece pragul. Ca atare, am construit prima lui experiență la DENT ESTET ca un concept unic de primire, care să ajute pacientul să se simtă confortabil fizic și emoțional, eliminându-i complet orice stare de anxietate. Fiecare pacient beneficiază de un Patient Care Coordinator dedicat, care este atent la nevoile sale și îi oferă suport oricând va simți nevoia pe parcursul tratamentului și după finalizarea acestuia.”

Dr. Oana Taban (CEO și Fondator DENT ESTET)

Cum decurge prima ta vizită la DENT ESTET

Check-in la recepția clinicii

Într-un ambient relaxant, vei fi preluat de un Patient Care Coordinator, care îți va explica toți pașii pe care îi veți parcurge împreună, înainte de a fi condus în sala de tratament.

Prima vizita

Completarea fișei pacientului

Primul pas în experiența ta cu DENT ESTET, înainte de a intra în sala de tratament, este completarea, cu ajutorul unui Patient Care Coordinator, a fișei pacientului și a celorlalte documente anexate dosarului pacientului.

Fotografii de imagistică dentară

Odată completate fișele din mapa pacientului nou, vei fi însoțit de către Patient Care Coordinator către Future Smile Studio, studio-ul foto digital, pentru a realiza fotografii de imagistică dentară extraorală și intraorală cu scop de investigație clinică. Acestea sunt extrem de importante, deoarece împreună cu restul investigațiilor ajută medicul în stabilirea unui diagnostic corect. Important! Te rugăm să ajungi cu 15 minute înainte de programare, pentru a avea timp să completezi toate formularele din mapa pacientului și pentru a realiza fotografiile de imagistică dentară.

Prima vizita

Consultația de specialitate

Întâlnirea cu medicul dentist are loc în sala de tratament după realizarea fotografiilor de investigație și presupune, în primul rând, parcurgerea fișei pacientului și discuția despre istoricul tău medical. După discuția inițială, medicul va realiza examenul clinic oral, completând observațiile din cadrul anamnezei cu detalii de ajutor, pentru ca tu să înțelegi situația dentară în ansamblu. Consultația inițială reprezintă punctul de pornire în stabilirea unui status dentar corect și în realizarea unui plan de tratament complet, care să răspundă nevoilor tale.

Acesta este momentul în care îi poți adresa medicului tău orice nelămurire sau întrebare legată de sănătatea ta dentară. Încrederea ta este importantă pentru noi, de aceea te încurajăm să porți acest dialog cu specialistul DENT ESTET. În plus, te sfătuim să îi comunici medicului toate așteptările pe care le ai de la tratament, întrucât doar împreună putem obține rezultatul mult dorit.

Prima vizita

Imagistică dentară digitală

După discuția pe baza fișei pacientului și consultația de specialitate, medicul îți va solicita realizarea unor investigații radiologice de tip OPG (radiografie digitală panoramică) sau CBCT (computer tomograf avansat și rapid). Acest tip de investigație clinică îl ajută pe medicul tău coordonator să stabilească cu precizie diagnosticul și să planifice mult mai riguros soluțiile de tratament.

Folosim in-house cea mai avansată aparatură de imagistică dentară (Planmeca, KaVo) în realizarea radiografiilor dentare digitale, garantând astfel calitatea și rapiditatea stabilirii diagnosticului.

Investigațiile radiologice se fac în cadrul primei vizite astfel încât, la finalul acesteia, medicul dentist coordonator va avea toate datele necesare pentru a realiza un plan de tratament corect și personalizat.

Prima vizita

Programarea viitoare & soluții financiare

După ce ședința se încheie, vei fi preluat din nou de Patient Care Coordinator-ul dedicat, care te va ajuta să programezi următoarea vizită conform discuției cu medicul, îți va răspunde la întrebările legate de etapele de tratament ce vor urma și îți va face cunoscute soluțiile financiare disponibile în clinicile DENT ESTET.

Planul de tratament – a doua ședință

După prima vizită în clinicile DENT ESTET, vei fi programat pentru următoarea ședință în cadrul căreia, pe baza investigațiilor realizate anterior, medicul îți va prezenta și îți va explica pas cu pas planul de tratament, care sunt etapele ce trebuie parcurse și ce rezultate se pot obține. Planul de tratament include soluțiile medicale recomandate exclusiv pentru cazul tău și prețurile fiecărui tratament în parte.  

Soluțiile de tratament propuse au rolul atât de a corecta problemele dentare identificate, cât și de a preveni și a îmbunătăți sănătatea zâmbetului tău pe termen lung.  

De asemenea, Patient Care Coordinator-ul tău îți va furniza în scris un estimat clar și detaliat al costurilor tratamentelor, pentru că transparența actului medical și a costurilor reprezintă o formă de respect și încredere în pacienții noștri.

Pentru a eficientiza timpul acordat primei vizite:

  • Poți completa aici Fișa Pacientului în format electronic și aici Acordul Pacientului Informat și le poți trimite pe email sau veni cu ele printate la prima vizită
  • Notează-ți lista completă de medicamente prescrise de către medic, dacă urmezi un tratament medicamentos
  • Revizuiește-ți istoricul medical
  • Pregătește un set de întrebări pentru medicul dentist care crezi că te pot ajuta să înțelegi mai ușor întregul proces al unui tratament stomatologic