Fațetele dentare Lumineers au devenit preferate și solicitate de către tot mai mulți pacienți, ce își doresc un zâmbet impecabil. Alegerea lor se datorează caracteristicilor pe care acestea le prezintă: nu necesită șlefuirea dintelui natural în majoritatea cazurilor, nu presupun anestezie, nu necesită aplicarea unor fațete provizorii, dintele nu devine sensibil după tratament, pot fi aplicate peste coroanele vechi și nu în ultimul rand, au garanție pe viață.

De asemenea, unul dintre avantajele majore ale acestei proceduri dentare o reprezintă reversibilitatea completă. Dat fiind faptul că dinții permanenți peste care au fost aplicate nu au suferit niciun tip de intervenție, fațetele pot fi înlăturate în orice moment.

Există și cazuri rare în care structura dinților, ușor palatinizată, a permis realizarea a doar 3 fațete Lumineers, deși în mod obișnuit, atunci când dinții sunt aliniați, trebuie realizate cel puțin 8 fațete (dacă s-ar pune doar 6, canin-canin, frontul ar părea avansat și zâmbetul final ar fi nenatural).

În timpul tratamentului, dr. Ionela Dumitru, specialist în estetică dentară și unul dintre primii medici din România certificați Lumineers, a realizat și echilibrarea ocluzală, acolo unde a fost cazul. De altfel, aplicarea fațetelor dentare Lumineers a rezolvat și problema leziunilor de colet profunde pe care pacienta le prezenta la prima consultație (pierderea smalțului în apropierea gingiei sau în zona subgingivală), cauzate, în această situație, de către dezechilibrele de ocluzie.

fatete

Informații utile de la medicul dentist pentru tine!

Ocazional, stomatologii preferă să aplice fațete tradiționale din ceramică deoarece consideră că procesul de șlefuire ajută la obținerea unui zâmbet mai reușit.
De asemenea, pentru că dinții nu sunt complet crescuți, încă mai pot exista suprafețe neuniforme sub fațete, iar acest lucru poate conduce la iritarea gingiilor și chiar la pierderea acestora.
Pentru aplicarea fațetelor Lumineers sunt necesare maxim 2 sau 3 vizite la stomatolog.