Tratament profesionist
La DENT ESTET, intervențiile endodontice sunt realizate exclusiv cu ajutorul microscopului endodontic de către medici cu specializare internațională și experiență de peste 20 de ani.
Tratamentul endodontic, care presupune obturație de canal, este considerat o procedură conservativă deoarece vizează tratarea unei infecții dentare sau a unei carii dentare profunde păstrând cât mai mult din integritatea dintelui natural.
Intervenția endodontică sub microscop poate face diferența între salvarea și extracția dintelui.

Beneficiile tratamentului endodontic
-
Diagnostic precis
Chiar și în cazurile în care există microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.
-
Tratarea corectă și completă a canalelor
-
Control asupra infecției
În cadrul unei intervenții chirurgicale în terapia conservatoare endodontică realizată fără ajutorul microscopului se pot omite canale radiculare care, rămânând necurațate, duc la apariția infecției.
-
Eficientizarea timpului de tratament și a investiției financiare
Retratamentele endodontice, cauzate de nerealizarea corectă a manoperei anterioare de curățare a canalelor dintelui, presupun de cele mai multe ori costuri mai mari decât tratamentul inițial. Terapia endodontică cu ajutorul microscopului garantează acuratețe și eficiență maximă, astfel încât durata tratamentului este mai mică și rezultatul este sigur pe termen lung.
Cariile profunde sau de mari dimensiuni
Traumatismele la nivelul dinților
Afecțiunile parodontale
Bacteriile care pătrund prin fisurile dintelui distrug treptat pulpa dentară, favorizează apariția infecției, provoacă destabilizarea dintelui în os, și în final, pacientul poate suferi pierderea dintelui.
Riscul cel mai mare în cazul cariilor netratate este acela că inflamația sau necroza pulpei unui dinte se pot extinde și la dinții vecini.
Ce presupune tratamentul endodontic (obturația de canal)?
- Eliminarea completă a infecției din canal
- Curățarea și decontaminarea zonei asupra căreia s-a intervenit
- Adăugarea unei protecții pentru dintele afectat constând într-o coroană dentară Emax sau din Zirconiu
La finalul intervenției, nu veți mai simți nicio durere la dintele tratat deoarece țesutul nervos a fost scos și infecția eliminată. De asemenea, dintele va fi întărit cu ajutorul unei lucrări protetice care va prelua forțele masticatorii și funcția naturală a acestuia.
Durere (spontană, pulsatilă, surdă) care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului
Sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați, sau la temperaturi ridicate și scăzute
Reapariția durerii la un dinte tratat în trecut
Decolorarea dintelui sau înnegrirea acestuia
Apariția unei umflături în dreptul dintelui
Ganglioni umflați din jurul gâtului și al capului
Cum este realizat tratamentul endodontic cu microscopul endodontic?
Obturația de canal este o procedură extrem de precisă care trebuie realizată într-un mediu fără bacterii. De aceea, dintele este izolat cu un câmp de lucru.
Ulterior, canalele rădăcinii sunt descoperite, sunt curățate cu o soluție specială compatibilă cu materialul biologic al pacienților și apoi medicul realizează laborioasa activitate de curățare a fiecărui canal cu multă precizie și cu ajutorul microscopului care augmentează câmpul vizual al specialistului în timpul procedurii.
Pentru a se asigura că au fost curățate complet canalele, medicul endodont apelează și la realizarea de radiografii digitale. Pasul final, după ce dintele a fost tratat corespunzător și infecția a fost eliminată, este de a oferi din nou stabilitate dintelui prin reconstrucția acestuia cu ajutorul unei lucrări protetice.
După ce tratamentul s-a finalizat, pacientul va urma recomandările alimentare, de igienă dentară și medicamentoase recomandate de către medicul coordonator.
Tratamentul endodontic este dureros?
De regulă, pacientul nu simte niciun fel de disconfort sau durere în timpul realizării tratamentului de canal deoarece medicul utilizează un anestezic local pentru a asigura confortul pacientului în cabinet. Cu toate acestea, în funcție de materialul biologic, există cazuri în care pacienții resimt o anumită sensibilitate local post-intervenție, care poate fi ținută sub control cu o medicație recomandată de către medicul coordonator.
Alte tehnologii utilizate în tratamentul endodontic modern:
Apexul locator Morita
Endomotorul și acele rotative
Sistemele de obturare prin condensare verticală.