MVI_0844.00_00_03_01.Still001

De ce DENT ESTET

PozaCV

 Andrei  T.Am aplicat la internshipul DENT ESTET pentru că mi-aș dori să aprofundez noțiunile și etapele în vederea realizării unui diagnostic corect, unui plan de tratament eficient și nu în ultimul rând, pentru a descoperi cele mai noi și moderne tehnici de lucru din domeniu.

 

imageedit_2_7849557481Iulia- Cred că DENT ESTET este mediul propice în care să mă dezvolt, să întâlnesc specialiști în domeniu și să-mi aleg mentori cu experiență.
madalina cropMădălina- Am aplicat la internshipul DENT ESTET pentru a învăța aici ce nu voi învăța niciodată în facultate. Îmi doresc, de asemenea, să am acces la tehnologiile de ultimă generație din stomatologia modernă.
andreea cropAndreea- Am aplicat pentru postul de intern la clinicile dentare DENT ESTET din dorința de a vedea cum se desfășoară activitatea într-o clinică de top. Am o mulțime de întrebări și curiozități, aștept cu nerăbdare să mă familiarizez cu tehnologii de ultimă generație și să văd ce specializare mi s-ar potrivi pe viitor.
andrei i cropAndrei I. – Am aplicat la internshipul DENT ESTET din dorința de a-mi lărgi orizonturile în ceea ce privește tratamentele stomatologice moderne, realizate cu metode de diagnostic și protocoale de lucru la standarde internaționale.

Despre #InternLaDentEstet

Cum a decurs prima săptămână

În prima săptămână, studenții noștri s-au acomodat cu echipa, au participat la ședința săptămânală în cadrul căreia medicii se întâlnesc pentru a discuta cele mai complexe cazuri și pentru a oferi cele mai bune soluții de tratament și au luat pulsul cabinetelor. Mai multe detalii aflăm însă direct de la ei :)

BeFunky-collage (2)

Sunt mulțumit de felul în care merg lucrurile deoarece până acum am reușit să găsesc în DENT ESTET ceea ce îmi doream.

Așa rezumă Andrei T. prima săptămâna în cadrul programului nostru de internship, Make the first step to Excellence in Dentistry.

Mi-a plăcut ideea de a interacționa cu medicii înainte de a intra în cabinet și apreciez faptul că și-au făcut timp pentru asta. Am interacționat foarte bine cu toți cei cu care am avut ocazia să mă întâlnesc până acum și deși am petrecut doar 2 zile în cabinet, mă bucur că am avut ocazia sa învăț câteva lucruri noi ce țin de partea de protetică și estetică și să observ felul în care medicii discută cu pacienții, ne-a mai povestit Andrei T.

Pentru Iulia prima săptămână a fost surprinzătoare, după cum ne povestește chiar ea:

Mi-a plăcut foarte mult ședința de miercuri după-amiază. Dr. Vlad Platon – medic endodont- și dr. Cristian Csapo-Martinescu- specialist Estetică Dentară- au prezentat niște cazuri foarte interesante, au fost foarte friendly cu noi, chiar am mai pus și noi câte o întrebare.
Întâlnirile cu medicii, din primele 2 zile, au fost foarte utile pentru că atunci când am intrat în cabinet deja știam câte ceva din activitatea lor.
Mulțumim pentru cum ați organizat lucrurile pentru noi săptămâna asta! Iar ca gand pentru viitor, aș vrea să văd toate ramurile pentru că mă simt din ce în ce mai nehotarată. :) 

Suntem siguri că până la finalul programul internshipului vor ști cu toții care este specializarea pe care doresc să o urmeze, însă, până atunci, pe noi ne bucură faptul că sunt curioși. Because curiousity did not really kill the cat.

Andreea a fost fericită că a avut șansa de a participa la ședința săptămânală a medicilor, în care sunt discutate cele mai complexe cazuri.

Ședința de miercuri mi-a plăcut extrem de mult și pot spune că din discuția medicilor am învățat mai multe decât dintr-un curs predat la facultate. De asemenea, am simțit că sunt o echipă unită, cu experiență, dornică să învețe din experiența fiecăruia. Sper să mai am ocazia să particip și la viitoarele ședințe.

Vineri am stat cu dr.Vanda Popa- specialist Parodontologie și Estetică Dentară- și a fost pentru prima dată când am văzut live modul în care se folosesc WaterLase si Biolase. Acum mi se pare interesanta și Parodontologia.

Ne bucurăm că stârnim interesul și pentru ramuri ale stomatologiei de care studenții nu credeau că vor fi interesați. You just have to see the beauty in everything :)

Mădălina este foarte încântată de experiența primelor zile în echipa DENT ESTET, după cum ne spune chiar ea:

Am aflat multe lucruri noi în doar 3 zile. Îmi place și atmosfera din clinică, lucrurile nu se fac în grabă, sper să fie așa în continuare. Simt că mai am multe lucruri de învățat, iar DENT ESTET este locul potrivit.

Și Andrei I. confirmă poveștile colegilor lui, iar acest lucru nu poate decât să ne încânte:

A fost bestial să particip la ședința de miercuri, mi-a plăcut cum medicii discutau într-un cadru informal, combinat cu termeni de specialitate, niște cazuri complexe. Am apreciat și cum fiecare medic, în funcție de specialitatea lui, contribuia cu câte o etapă la planul de tratament până când, într-un final, să ajungă la un punct comun. Sper să mai am ocazia să fiu de față la viitoarele ședințe! Ceea ce am apreciat la fel de mult a fost faptul că nu doar medicii au fost deschiși cu noi, ci întreaga echipă, lucru ce ne-a făcut acomodarea mult mai ușoară.

Experiențele din a doua săptămână

În cea de-a două săptămână a programului, studenții noștri au petrecut mai mult timp alături de medicii DENT ESTET și au putut observa de aproape cum se realizează un plan de tratament, cum se realizează comunicarea medic-pacient și cum sunt gestionate situațiile de urgență.

Andrei T. spune că în această săptămână a avut oportunitatea de a lucra în fiecare zi cu dr. Cristian Csapo-Martinescu și a reușit să vadă și să înțeleagă mai bine care sunt etapele premergătoare realizării diferitelor manopere ce țin de partea de protetică, estetică dentară, dar și de implantologie.

Am reușit să discutăm despre fiecare pacient în parte lucrurile ce țin de: diagnostic, plan de tratament, interpretarea radiologică, realizarea fotografiilor, comunicarea cu laboratorul de tehnica dentară, tehnici de anestezie, prepararea dinților și metode de amprentare.

Lăsând la o parte lucrurile ce țin strict de partea medicală, de la o zi la alta mă simt din ce în ce mai integrat în această echipă, iar pentru mine acest lucru este destul de important. 

Iulia și-a petrecut săptămâna la DENT ESTET 4 Kids, acolo unde a putut vedea cum decurge o zi din viața unui medic pedodont.

Cel mai mic pacient a avut un an și 2 luni, iar consultația a fost facută de așa natură încât el să se obișnuiască cu mediul și să vină cu drag data viitoare. 

Mi-am clarificat niște lucruri legate de materialele de obturație definitivă și obturație de bază, cât și despre coafaje și pulpotomii la copii. Au fost niște zile foarte drăguțe, pline de veselie! 

Andreea a lucrat cu dr. Alice Gavrilescu- medic Implantologie Dentară și Estetică Dentară- și as. Liliana Măcelaru și spune că s-a simțit extraordinar, pentru că a simțit o conexiune din prima clipă când a intrat în cabinet.

Alice este un medic cu experiență și mi-a plăcut foarte mult atenția sporită la detalii. Vineri am avut o pacientă cu plan de tratament full mouth, iar joi, după program, am mers împreună la laborator pentru a verifica lucrările. A fost foarte util să văd cum decurge discuția dintre un medic și tehnician, iar ulterior să văd proba lucrărilor la pacient.

De asemenea, am avut ocazia să fiu de față cât timp dr. Alice Gavrilescu gândea un plan de tratament bazat pe implanturi în softul Planmeca, iar luni am văzut cum se utilizeaza tehnologia PRGF, cum se recoltează și cum se centrifughează sângele în centrifugă. Pe scurt, am văzut niște lucruri foarte, foarte interesante, unele pentru prima dată.

Mădălina a avut parte de o minivacanță și a fost alături de noi doar 2 zile în această săptămână, în cadrul căreia a lucrat cu dr. Alexandru Georgescu – Medic primar, Implantologie Dentară și Parodontologie- și dr. Alina Sîrbu- Stomatologie Generală.

Sper să mai am ocazia să-l asist pe dr. Alexandru Georgescu până la finalul internshipului, experiența lui profesională este realmente impresionantă. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult modul în care dr. Alina Sîrbu comunică cu pacientul, are foarte multă răbdare și este foarte implicată.

Andrei I. a petrecut mai mult timp cu dr. Vasile Brănici- medic Implantologie Dentară și Endodonție- și dr. Alexandru Georgescu- Medic primar, Implantologie Dentară și Parodontologie-, dar și cu dr. Cristian Csapo-Martinescu- medic Estetică Dentară.

Mi-a plăcut foarte mult stilul în care lucrează dr. Vasile Brănici pentru că este relaxat, dar în același timp prompt și eficient. Am discutat pentru fiecare pacient planul de tratament, iar acest lucru a fost foarte constructiv pentru mine.

Dr. Alexandru Georgescu este un medic cu o experiență vastă, iar acest lucru se poate vedea din fiecare interacțiune pe care o are cu pacienții săi. Am văzut cum gestionează și situațiile de urgență și am apreciat promptitudinea, eficiența și rapiditatea cu care a găsit soluția optimă pentru fiecare caz în parte.

Experiențele din a treia săptămână

Deja familiarizați cu echipa noastră de specialiști  în zâmbete, în săptămâna nr. 3, studenții noștri au asistat medicii în realizarea planurilor și a unor tratamente complexe.

Andrei T. a rămăs plăcut impresionat de activitățile din cea de-a treia săptămână:

Cred că cel mai mare plus personal al acestei săptămâni a fost pentru mine întâlnirea cu dr. Teodorina Secară, medic Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială, pentru că am primit informații dintr-o specializare cu care nu am avut niciun fel de contact până acum, nici în facultate, nici în afara ei.

L-am asistat și pe dr. Alexandru Georgescu într-o operație complexă ce a necesitat și sedarea pacientului. Așadar,  am putut observa și interacțiunea dintre medic stomatolog -medic anestezist- pacient. 

Iulia spune că săptămâna aceasta a trăit cea mai intensă experiență din viața ei de student:

Îmi place atât de mult să fiu înconjurată de o echipă de oameni pasionați, dornici să se autodepăseașcă și care sunt mereu dispuși să îmi lămurească toate neînțelegerile legate de manopere și protocol.
M-a impresionat foarte mult modul dr. Valentin Sava- medic Stomatologie Pediatrică și Implantologie- de a interacționa cu pacienții. Miercuri, în sala de operație, la Sleepy, mi-am dat seama câtă satisfacție mi-ar oferi mie meseria de medic pedodont.

Mă bucur mult că am reușit să ajung și la întâlnirea cu dr. Oana Taban,  CEO & Founder DENT ESTET, acum înțeleg de ce toți oamenii pe care i-am întâlnit în DENT ESTET sunt pasionați: pentru că cine se aseamănă, se adună. :)

Andreea a aflat mai multe lucruri despre tratamentele endodontice, realizate la microscop.

Am văzut anumite cazuri în care a existat o colaborare între endodont și protetician în conceperea planului de tratament și mi-au fost prezentate cazuri mai deosebite, în care tratamentul endodontic a avut succes. A fost folositor să văd manopere de endodonție executate la standarde înalte, sub control microscopic.

Mădălina a ajuns la DENT ESTET 4 Kids, unde a trăit o experiență nouă și plăcută pentru ea.

Am văzut o stomatologie pediatrică complet diferită de ceea ce am văzut la școală și mi-am schimbat oarecum viziunea despre stomatologia pediatrică. Unele manoperele de pedodonție m-au fascinat de când am citit despre ele și m-am bucurat că acum am avut ocazia să le și văd.

Andrei I. este foarte încântat de interacțiunea avută până acum cu medicii noștri:

Am petrecut mai mult timp cu dr. Alice Gavrilescu și cu as. Liliana Măcelaru și am observat că au o relație foarte bine închegată și, implicit, o colaborare foarte bună. Dr. Alice Gavrilescu este un medic extraordinar, care stăpânește foarte bine atât teoria, cât și practica, este foarte atentă la detalii și am apreciat minuțiozitatea cu care realizează fiecare plan de tratament în parte.

Voi continua să vă mulțumesc la sfârșitul fiecărei săptămâni pentru șansa acordată!

Andreea, Iulia, Andrei I., Mădălina și Andrei T., suntem extrem de fericiți că primele săptămâni în familia DENT ESTET au decurs atât de frumos pentru voi și sperăm ca următoarele săptămâni să fie la fel de pline de informații noi, transformând astfel întreaga experiență într-un capitol important din viața voastră.