internss (1)

Experiența #InternLaDentEstet a continuat pentru Andreea, Mădălina, Andrei T., Iulia și Andrei I., iar în ultimele trei săptămâni internii noștri au avut șansa de a petrece mai mult timp în cabinete, alături de medicii, asistenții și pacienții noștri. Astfel, au putut urmări îndeaproape cum se realizează planurile de tratament și intervențiile dentare complexe- pornind de la etapa endodontică și până la cea chirurgicală și protetică-, au participat la traininguri in-house și cursuri hands-on.

Experiențele din a patra săptămână

În  cea de-a 4 săptămână, dr. Alice Gavrilescu, dr. Valentin Sava, dr. Cristina Botnari si dr. Irina Morariu au împărtășit cu Mădălina și Andrei T. o parte din experiența lor ca medici specialiști implantologi și pedodonți.

Mădălina a găsit în dr. Alice Gavrilescu o sursă de inspirație:

 

alice

Eram de la început curioasă să cunosc o femeie chirurg și totodată îmi doream să văd și partea de protetică și estetică pentru ca am văzut foarte puțin și mă gândeam că s-ar putea să îmi placă. Alice îmbină aceste două lucruri și, mai mult decât atât, felul ei de a comunica cu pacienții – cu răbdare și încredere- m-au făcut să văd în dr. Gavrilescu un profesionist dedicat și un om minunat. Cred ca eu pot concluziona săptămana asta într-o singură frază: când mă fac mare vreau să fiu ca dr. Alice Gavrilescu.

Andrei T. și-a petrecut săptămâna la Dent Estet 4 Teens, acolo unde i-a putut urmări cu atenție pe medicii noștri pedodonți, dr. Valentin Sava, dr. Cristina Botnari si dr. Irina Morariu.

Asistând trei medici diferiți am reușit să observ moduri diferite de abordare în comunicarea dintre medic-pacient-părinte. De asemenea, a fost foarte interesant să observ cum se realizează tratamentele restaurative la pacienți cu vârste cuprinse între 7-16 ani.

 În Dent Estet 4 Teens am avut ocazia să înțeleg cât de importante sunt detaliile (care nu țin de partea medicală): de la consolele de jocuri, TV-urile și până la cărțile din sala de așteptare. Cred că toate aceste detalii sunt importante pentru acest segment de vârstă, pentru că îți induc o stare de confort, iar mediul devine, într-o mare măsură, familiar.

Experiențele din a cincea săptămână

În săptămâna nr. 5, Andreea a fost încântată să vadă cum se realizează stomatologia pediatrică la cel mai înalt nivel.

gabi pascale

 A fost incredibil să văd stomatologia pediatrică practicată la cel mai înalt nivel de către dr. Cristina Botnari, dr. Gabriela Pascale, dr. Dana Ivan și dr. Valentin Sava, iar ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost modul în care medicii comunică cu toți pacienții și într-un final găsesc o soluție și în cazul celor mai puțin cooperanți.

La începutul internshipului am spus că specializările pe care mi-aș dori să le urmez sunt protetica, pedodonția sau ortodonția. Fiecare dintre acestea mă atrag în mod diferit. Mi se par foarte interesante ramurile de estetică și protetică, dar, pe de altă parte, cred că profesia de pedodont are satisfacții de altă natură și te motivează să vezi cum cei mici capătă încredere și ulterior ajung să te îndrăgească și să te considere prietenul lor.

Mă simt extrem de norocoasă că fac parte din acest program de internship și că în fiecare zi cunosc oameni noi, dedicați, care mă inspiră prin ceea ce fac.

Andrei I. a fost plăcut impresionat de experiența avută la Dent Estet 4 Kids și Dent Estet 4 Teens:

De acum încolo recomandarea mea pentru pacienții de până în 18 ani va fi să meargă la Dent Estet 4 Kids și Dent Estet 4 Teens! Medicii pedodonți pe care i-am asistat – dr. Valentin Sava, dr. Cristina Botnari și dr. Dana Ivan – sunt mega pasionați de ceea ce fac. Sunt niște psihologi excelenți (atât cu copiii, cât și cu părinții acestora) și realizează manoperele stomatologice cu multă atenție și implicare.

Pentru mine , apogeul săptămânii a fost ziua de vineri, când am fost la Sleepy. Mi -a plăcut foarte mult în blocul operator, unde am asistat la tehnicile de adormire și trezire. La sfârșitul zilei pot spune că m-am simțit “doctor” . 

Andrei T. a făcut echipă săptămâna aceasta cu dr. Alice Gavrilescu și dr. Dana Georgescu:

Săptămâna aceasta am stat cu dr. Alice Gavrilescu și am asistat la realizarea unor extracții, așadar a fost o zi în care am putut observa care sunt pașii în vederea realizării acestora- pregătirea instrumentarului necesar, izolare, tehnici de anestezie, metodele de extracție și recomandările post-extracție oferite pacientului post extractional.

Cu dr. Dana Georgescu am avut parte de zile pline de protetică, în care am făcut probe, am preparat dinții în vederea realizarii unor proteze dentare fixe și am cimentat incrustații. Probabil mă repet, dar cu fiecare zi petrecută în echipa DENT ESTET realizez cât de importantă este comunicare dintre medic și pacient și medic- tehnician dentar.

Experiențele din a șasea săptămână

În cea de-a șasea săptămână Mădălina i-a asistat pe dr. Teodorina Secară și pe dr. Alexandru Georgescu:

Dr. Teodorina Secară este o persoană foarte dinamică, mereu cu zâmbetul pe buze și are mereu o vorbă bună pentru oricine, pacient sau coleg. Imi place ortodonția pentru că este o ramură mai “curată” a stomatologiei, dar cu rezultate spectaculoase totodata.

 Ortodonția pe care o practică Teodorina este diferită de ceea ce am văzut până acum datorită aparatelor ortodontice linguale pe care le aplică – Incognito și Invisalign. Pentru mine a fost prima oară când am avut contact cu astfel de tratamente.

În ceea ce îl privește pe dr. Alexandru Georgescu, lucrurile au fost clare de la bun început, de când am observat că nu este doar un foarte bun medic, ci și un foarte bun lector. Și, ca să mă fac mai bine înțeleasă, o să încep prin a spune că eu am o agendă pe care o folosesc pentru DENT ESTET, pe care îmi notez, la sfârșitul zilei, lucrurile noi pe care le-am aflat în ziua respectivă. Ei bine, daca o să mai am ocazia să-l asist pe dr. Alexandru Georgescu încă o săptămână cred că voi avea nevoie de o agendă nouă.  

Andrei T. mărturisește că a avut o săptămână plină și că a aflat lucruri noi:

Săptămâna cu numărul șase a fost una destul de intensă, în care am cunoscut doi medici noi: dr. Vasile Brănici alături de care am lucrat pe partea de endodonție și implantologie, iar cu dr. Ana Maria Drăgoi am realizat și definitivat lucrări protetice fixe. Tot în această săptămână am montat pentru prima dată un aparat Invisalign alături de dr. Teodorina Secară care mi-a explicat toți pașii necesari și detaliile la care trebuie să acorzi o atenție sporită când montezi un astfel de aparat.

Doar două săptămâni au mai rămăs până când experiența #InternLaDentEstet se va încheia pentru doi dintre câștigătorii concursului nostru de internship! Pentru ceilalți trei, povestea continuă, iar lupta pentru marele premiu- participarea la conferința The Greater New York și posibilitatea de a se alătura echipei noastre, rămâne la fel de acerbă.

Se anunță două săptămâni interesante!