Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică, 89% dintre pacienții care au apelat la tratamente de estetică dentară (fațete dentare, albire dentară profesională, coroane dentare, incrustații) au observat îmbunătățiri în stima de sine și cei din jur i-au considerat ca fiind mai atractivi, 50% dintre aceștia aleg o transformare estetică și funcțională a zâmbetului exclusiv pentru că vor să se simtă mai tineri și mai sănătoși.

Anamneză caz

Pacienta în vârsta de 25 ani s-a prezentat la o consultație în clinica noastră cu dorința de a modifica anumite aspecte care o nemulțumeau la zâmbetul ei. În cadrul primei întâlniri cu medicul specialist în estetică dentară, aceasta și-a precizat nemulțumirea față de asimetriile, forma și poziția celor 4 incisivi superiori.

Etapele tratamentului de reabilitare orală cu fațete dentare

1.1. Consultația de specialitate

În urma consultației de specialitate, s-a constatat că pacienta nu avea antecedente deosebite și că se încadra fără probleme la o serie de tratamente de înfrumusețare. Pentru a-i reda frumusețea zâmbetului, aceasta, cu ajutorul medicului, a optat pentru fațetele dentare E-MAX și pentru un tratament de albire dentară profesională. În prealabil, în scopul asigurării unei lucrări de calitate, s-a intervenit endodontic, cu ajutorul microscopului ZEISS asupra unui dinte ce necesita retratament.

1.2. Fotografii digitale inițiale + tehnologia Digital Smile Design

Este important ca pacientul să poată vedea rezultatul final al tratamentului solicitat. De aceea, la prima consultație au fost realizate fotografii de investigație și diagnostic, radiografii panoramice și Digital Smile Design, instrumente cu ajutorul cărora s-a profilat și s-a ajuns la rezultatul dorit, înainte de a începe tratamentele efective.

Grație programului Digital Smile Design introdus în România de către DENT ESTET, îți poți creiona și alege estetica zâmbetului împreună cu echipa de medici specialiști în estetica dentară.

1.3. Începerea tratamentului

În urma vizualizării zâmbetului final de la prima consultație cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design și a expertizei medicului curant, pacienta s-a declarat mulțumită și și-a dat acordul pentru începerea tratamentelor cât mai repede.

123

1.4. Ședința de profilaxie

Înainte de a începe orice tratament, este absolut necesar ca fiecare pacient să realizeze ședința de igienizare periodică (detartraj, periaj profesional, air-flow) pentru a se asigura că tartrul și placa bacteriană au fost îndepărtate și că s-a creat mediul corect pentru un tratament cu rezultate 100% estetice și funcționale.

1.5. Tratamentul de albire dentară

Pacienta și-a dorit un zâmbet strălucitor, care să creeze luminozitate la nivelul feței. De aceea, într-un mediu controlat și profesional, a fost realizată ședința de albire dentară profesională cu plasma ZOOM, un mod extraordinar de simplu de a deschide luminozitatea fetei și de a obține un zâmbet strălucitor.

1.6. Fațete dentare – Etapa de cimentare și amprentare a lucrării

Pentru a ajunge la rezultatul final, au fost necesare 2 ședințe, una de amprentare si una de cimentare a fațetelor dentare E-Max.

Fațetele dentare E-max sunt recunoscute pentru rezistența, durabilitatea și calitatea deosebită a esteticii lucrării finale. Restaurările protetice E-max sunt 100% fără conținut metalic, fiind realizate din materiale cu un grad înalt de puritate.

Rezultatele obținute sunt spectaculoase și au ajutat pacienta să își recapete atât strălucirea zâmbetului, cât și încrederea și confortul pe plan socio-profesional.

dinti

Dr. Cristian Csapo face parte din echipa de medici specialiști în Estetică Dentară a DENT ESTET și a introdus în stomatologia din România cea mai revoluționară tehnologie digitală de reconstrucție a zâmbetului, Digital Smile Design. DSD este o tehnologie computerizată ce simulează rezultatul final al tratamentului, permițând astfel vizualizarea rezultatelor procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima ședință de tratament.

 

Vorbim despre protocoale de tratament foarte clare, ale căror rezultate finale le cunoaștem cu mult înaintea rezultatului final. Dispar eșecurile, iar rezultatele le putem garanta pe perioade foarte lungi de timp. Răbdarea, atenția sporită la prima consultație, ascultarea pacientului si întrebările cheie adresate, ne vor ajuta sa înțelegem mult mai bine nemulțumirile si dorințele pacienților. Cu ajutorul simulărilor wax up și Digital Smile Design, îmbunătățim comunicarea cu pacientul, aducem modificări și profilăm rezultatele finale fără ca pacientul să se supună vreunui tratament” spune Dr. Cristian Csapo Martinescu, medic specialist estetică dentară.

 

Pentru a putea oferi pacienților săi cele mai moderne și mai eficiente tratamente de estetică dentară, dr. Csapo participă constant la conferințe și la cursuri de specializare în domeniu, în SUA și Europa.

Când poți alege un tratament cu fațete dentare:

Pacienții care optează pentru un tratament de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare prezintă:

– Spații interdentare inestetice
– Înghesuiri dentare minore
– Colorații
– Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
– Traumatisme dentare sau leziuni carioase
– Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici (dinții scurți pot fi alungiți extrem de ușor)

Un extra beneficiu al fațetelor dentare este faptul că acestea pot corecta mai multe probleme estetice ale zâmbetului simultan, tratamentul având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

 

*Acesta este un studiu de caz, iar informațiile incluse pot avea un rezultat diferit în funcție de cazul fiecărui utilizator.