5 sfaturi de urmat dupa implantul dentar

Implantul dentar reprezinta o decizie importanta care iti schimba standardele de viata si de ce nu, chiar viata. De aceea , este important sa  acordam aceeasi atentie periajului si igienizarii zilnice la fel ca dintelui natural  pentru a rezista în timp.

Rata de succes a acestui tratament este de 98% pentru că pacienții înțeleg riscurile și au grijă de igiena lor orală. Durata de viață a unui implant depinde în totalitate de igiena orală si stilul de viata și de modul în care pacientul are grija de sanatatea dintilor si a gingiilor.

 

 5 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a implantului și un zambet increzator in fiecare zi:

  • Igienă orală impecabilă! Implanturile dentare au nevoie de toată atenția ta. Perie dinții de cel putin două ori pe zi și folosește ața dentară zilnic, astfel încât să te asiguri că dantura ta este curată, iar resturile alimentare sunt eliminate. Cu ajutorul periuței interdentare vei reuși să cureți spațiile mici dintre dinți și să ajungi în zonele greu accesibile din jurul implantului.

 

  • Renunță la fumat! Tutunul este foarte nociv nu doar pentru dinții tăi, ci și pentru sănătatea ta generală. Persoanele care fumează prezintă un grad de risc mai ridicat de eșec post intervenție, deoarece organismul este predispus la infecții locale mai frecvent decât în cazul nefumătorilor.

 

  • Consultă periodic medicul dentist! Este recomandat să păstrezi mereu legătura cu medicul stomatolog și să te prezinti la o consultație de check-up preventiv la fiecare 6 luni. De asemenea, este important să realizezi ședința de profilaxie (detartraj, periaj profesional, air-flow) de două ori pe an sau chiar o dată la 3 luni, în funcție de recomandările medicului curant. Dinții vor fi sănatosi, placa bacteriana si tartrul indepartate si gingiile vor ramane sanatoase pe termen lung.

 

  • Evită să mesteci alimente dure! Nu forțați implantul dentar și nici dinții naturali cu alimente care pot duce la distrugerea acestora. Renunțați la bomboane care ajung să fie sparte între molari (măsele)

 

  • Prea mult zahăr afectează implantul! Zahărul slăbește rezistența implantului dentar, dar mai ales a dinților naturali, făcându-i vulnerabili la carii prin faptul ca favorizeaza acumularea placii bacteriene si stimuleaza formarea tartrului. Totodată, ferește-te de băuturile carbogazoase. Cel mai potrivit este să reduci cantitățile consumate, căci, de multe ori, ne este greu să eliminăm zahărul din viața noastră.

 

La Dent Estet vei găsi o echipă de medici specializați internațional în implantologie dentara, care te va îndruma să-ți menții igiena orală după un tratament de implant.

De asemenea, nu rata oferta Dent Estet la fast & fixed, care este disponibilă aici, până pe 15 septembrie 2017. Programează-te la o vizită la medicul stomatolog specialist!