Vârsta pacienților edentați a scăzut foarte mult în ultimii ani. Astfel încât, fie că este vorba despre pacienți de 30 de ani cu cel puțin un dinte lipsă, fie că au o vârstă mai inaintată, tot mai mulți dintre aceștia aleg să își restaureze complet zâmbetul cu ajutorul implanturilor dentare, indiscutabil mai funcționale, mai ușor de acceptat de către organism (biocompatibile) și, nu în ultimul rând, foarte estetice.

Dacă până acum zece ani, principala preocupare a specialiștilor era integrarea implantului în os și aceștia acordau o importanță mai scăzută duratei de finalizare a tratamentului, în prezent, tehnologiile moderne permit obținerea unui zâmbet frumos și funcțional chiar și în 24 de ore de la realizarea intervenției.

Mai mult, tehnicile și materialele utilizate pentru regenerarea osoasă și a țesuturilor moi (gingii), lucrările protetice din zirconiu (bonturi și coroane dentare), similare culorii naturale a dintelui, permit realizarea unor implanturi de o calitate estetică extraordinară. Însă, chiar și utilizând un produs de cea mai înaltă calitate, reușita tratamentului este influențată major de pregătirea medicului, colaborarea interdisciplinară și multidisciplinară cu medicii din echipa din alte specialități, inclusiv cu departamentul ATI, dar și de tehnicile de tratament folosite.

 

8 beneficii ale implantului dentar estetic:

 • Oferă un aspect natural, înlocuind cu succes dinții lipsă, în acceași culoare și cu aceeași textură ca a dintelui natural, în perfectă armonie
 • Corectează asimetriile faciale cauzate de pierderea unuia sau a mai multor dinți
 • Oferă o igienă orală îmbunătățită, periajul dentar realizându-se mult mai ușor
 • Redă funcția masticatorie normală
 • Protejează dinții vecini sănătoși, impiedicând migrația acestora pentru a umple golul dintelui lipsă
 • Realiniază poziția dinților pe arcade
 • Impiedică retragerea țesutului osos și pierderea masei osoase
 • Îmbunătațește pronunția

 

Așteptările pacienților au crescut foarte mult în ceea ce privește estetica tratamentului cu implant dentar. Introducerea tehnologiei 3D în stomatologie și perfecționarea tehnicilor de reconstrucție dentară completă (crearea în cabinet a membranei naturale din plasma pacientului, computerul tomograf 3D etc) au crescut cu până la 99% rata de succes a intervențiilor de implant dentar. Mix-ul dintre tehnologia modernă și experiența medicului implantolog permite obținerea unor rezultate estetice deosebite, implanturile dentare fiind adesea confundate chiar cu dinți naturali.

 

Tipuri de implanturi dentare foarte estetice:

 

„Indiferent de vârsta pe care o au, pacienții optează din ce în ce mai mult pentru implanturile dentare estetice, dincolo de aspectele funcționale extrem de importante pentru reușita acestui tratament. Fie că aleg Nobel Active, Straumann Pure Ceramic Implants sau Bredent White Sky Implants, rezultatul final al tratamentului pentru pacienții edentați și durata acestuia sunt categoric influențate de experiența medicului și de colaborarea între colegii din specialități diferite”, dr. Dan Ștefan Niculescu, medic specialist Implantologie și Estetică dentară.

 

Rezultatul implantului din zona estetică este influențat de o serie de factori, precum:

 • Amplasarea implantului Orientarea implantului în creasta alveolara determină profilul emergent al dintelui care urmează să fie înlocuit
 • Dimensiunea implantului Selectarea dimensiunii implantului care urmează să fie înlocuit contribuie la estetica și funcționalitatea zâmbetului final. Cu alte cuvinte, cu cât dimensiunea implantului este mai apropiată de dimensiunea dintelui care este înlocuit, cu atât este mai estetic rezultatul obținut
 • Integritatea țesutului moale adiacent (gingii) – Păstrarea integrității țesutului moale care înconjoară zona afectată este deosebit de importantă pentru reușita tratamentului cu implant dentar.

 

Ca atare, fiecare etapă a tratamentului trebuie să fie gestionată cu atenție, în scopul obținerii rezultatului estetic dorit de către pacient pe termen lung. În clinicile DENT ESTET, rata de succes a unul tratament cu implant dentar cu rezultate funcționale și estetice deosebite este aproape maximă, fiind garantată de pregătirea profesională a medicilor implantologi, de colaborarea multidisciplinară cu ceilalți medici din specialitățile stomatologiei, dar și de tehnologia și tehnicile moderne utilizate în realizarea tuturor tratamentelor dentare.

 

Schimbă-ți zâmbetul începând de acum!