Formarea in profesia dorita incepe cu pasi mici din timpul facultatii. Mai ales atunci cand cariera ta schimba zambete si vieti, asa cum face medicul stomatolog. Contactul cu pacientul, activitatea intr-o echipa multidisciplinara, diversitatea patologiilor si a cazurilor, diferitele ramuri de specializare in medicina dentara sunt doar cateva motive pentru care toti studentii in ani terminali la facultatile de

 

1. Cum ți s-a părut experiența internship-ului la DENT ESTET?
Internship-ul la DENT ESTET a reprezentat primul pas în cariera mea. Am asistat cei mai buni specialiști, într-un mediu profesionist în care se promovează și se susține ideea de echipă, în care toate resursele sunt concentrate pe nevoile reale ale pacientului.

 

2. Cu te-a ajutat în dezvoltarea ta profesională?
Mi-am găsit mentorii. Pentru a fi cel mai bun, așa cum îmi doresc, am nevoie să învăț de la cei mai buni. DENT ESTET este, pentru mine, locul ideal în care să crești profesional. Am primit încredere, sprijin, am fost responsabilizat, am fost ajutat să îmi dezvolt aptitudinile și să înțeleg și partea emoțională a stomatologiei, nu doar partea tehnică.

 

3. Ce specializare ți-ar plăcea să urmezi după ce termini facultatea?
Estetica dentară este o altă denumire pentru stomatologia generală de calitate. DENT ESTET înseamnă stomatologie de calitate. Nu există estetică dentară fără o echipă formată din specialiști din toate domeniile stomatologiei: profilaxie, endodonție, parodontologie, chirurgie orală, ortodonție, implantologie dentară, protetică dentară.

Vreau să fac estetică dentară, adică să fac parte dintr-o echipă care participă la realizarea planului de tratament, la realizarea etapelor clinice și de laborator ale acestuia, dar și după terminarea lui, prin dispensarizare. Cariera mea va fi limitată la protetica dentară.

 

4. Cum te-ai integrat în echipa DENT ESTET?
DENT ESTER este o familie. Am simțit de la început că aparțin acestei familii. Am crescut profesional alături de DENT ESTET și devin medic sub egida DENT ESTET.

 

5. Ce îți dorești să înveți în continuare de la medicii DENT ESTET? Ce fel de relație ai cu medicul coordonator?
Medicul coordonator este și mentorul meu. Il apreciez și îl respect atât pentru calitățile profesionale, cât și pentru cele umane.

 

6. Un gând pe care să îl transmiți colegilor tăi care își doresc o carieră în stomatologie…
Internshipul la DENT ESTET se adresează celor ce vor sa devina cei mai buni profesioniști în acest domeniu.

Ca student ai nevoie să iei contact cu clinica, cu partea practică a stomatologiei, dar ai nevoie de cel mai bun mediu, de cele mai bune exemple. Stomatologia are o parte teoretică, o parte practică și o parte emoțională. Partea teoretică o înveți din cărți/cursuri în timpul facultății și după terminarea acesteia.

Partea practică și emoțională a stomatologiei sunt doar schițate în cadrul facultății. Pentru a-ți dezvolta aptitudini din aceste domenii ai nevoie să iei contact cu clinica, echipa de specialiști și pacientul…te ajută să vezi și gradul de implicare, responsbilitate și pregătire pe care trebuie să le ai la fiecare caz care îți intră în clinică.

Anul 4 este cel mai bun moment pentru acest lucru. Daca ești pasionat ai suficiente informații teoretice pentru a putea lua contact cu clinica și pentru a putea asimila toate informațiile pe care clinica ți le oferă.

internship castigatori