Fie că urmează să fii mireasă, sau în viața ta a apărut un eveniment care necesită o schimbare a esteticii zâmbetului, trebuie să acorzi o atenție deosebită momentului în care dorești ca această schimbare să aibă loc.

“În profesia mea, cele mai multe persoane care își doresc o schimbare totală a zâmbetului lasă acest lucru pe ultima sută de metri. Este important ca pacienții să știe, că deși procedurile efective sunt realizate în maxim 2 sedințe la cabinetul stomatologic, este recomandat ca schimbarea să aibă loc cu 6 luni înainte de un eveniment.” Dr. Ionela Dumitru

Momentul potrivit pentru consultația inițială pentru o viitoare mireasă ar fi cel în care te logodești. Astfel, vei avea mai mult timp la dispoziție pentru a obține exact zâmbetul pe care ți-l dorești, pentru a-ți acorda timp să te bucuri de noul look și a te obișnui cu el.

Foarte mulți factori influențează rezultatul final, de la cât de înghesuiți sunt dinții, la starea de sănătate a gingiilor, aspectul unor obturații sau coroane vechi. Așadar, recomandarea medicilor specialiști în estetică dentară este să mergi la o evaluare cu cât mai mult timp înaintea marelui eveniment.

Descriere caz pacientă DENT ESTET, viitoare mireasă

Pacienta a venit la consultație cu 6 luni înainte de nuntă, citise deja despre fațetele Lumineers și a înțeles că pentru a obține zâmbetul alb și perfect pe care și-l dorea, soluția o reprezenta aplicarea a 20 de fațete – 10 pe arcada superioară, 10 pe arcada inferioară. În cazul acestei paciente, dinții prezentau o ușoară înghesuire și o culoare mai închisă. De aceea, tratamentul a început cu ședința obligatorie de profilaxie, susținută ulterior și de o albire dentară pentru a asigura strălucirea și albul dinților pe care viitoarea noastră mireasă și le dorea foarte mult.

Comunicarea cu pacientul este esențială pentru succesul unui tratament!

Cu toate că fațetele Lumineers sunt celebre pentru că dinții nu trebuie șlefuiți deloc, există totuți, anumite cazuri în care aceștia prezintă ușoare înghesuiri, ce presupun o mică reconturare, adică o șlefuire de 0,3-0,5 mm după o cheie specială, Lumikey, trimisă de tehnicienii din California împreună cu fațetele Lumineers. Această șlefuire este minimă și nu necesită anestezie. În caz contrar, fațetele pot ieși prea bombate iar cele inferioare pot chiar înălța ocluzia.

Dacă pacienta noastră refuză această șlefuire minima, cazul nu putea fi rezolvat decât după un tratament ortodontic. Sau nu puteau fi făcute fațetele la arcada inferioară.

Zâmbetul perfect se obține din timp, nu-l amâna!

Odată stabilit planul de tratament, pacienta s-a lăsat prinsă în vârtejul pregătirilor de nuntă și a revenit la clinică cu doar 6 săptămâni înainte de eveniment.

Este adevărat că realizarea personalizată a fațetelor Lumineers în laboratorul de la Hollywood durează între 4 și 6 săptămâni din momentul amprentării. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca întreg procesul să fie efectuat din timp, pentru a evita atât emoțiile miresei că lucrarea nu va fi finalizată în timp util, dar și ale medicului că nu va avea suficient timp pentru a transforma zâmbetul după dorințele pacientului.

Cazul prezentat mai sus a fost rezolvat cu succes înaintea evenimentului, astfel încât pacienta a fost gata pentru ședința foto chiar cu o săptămână înainte.

before-after

Ce trebuie să știți!

Uneori, medicii stomatologi preferă să aplice fațete tradiționale din ceramică deoarece consideră că procesul de șlefuire ajută la obținerea unui zâmbet mai reușit.
De asemenea, pentru că dinții nu sunt complet crescuți, încă mai pot exista suprafețe neuniforme sub fațete, iar acest lucru poate conduce la iritarea gingiilor și chiar la căderea dinților.
Pentru aplicarea fațetelor Lumineers sunt necesare 2 sau 3 vizite la stomatolog.
Fațetele dentare Lumineers au o garanție de peste 20 de ani și costuri mai mici decât fațetele tradiționale.
Deoarece, în majoritatea cazurilor, dinții nu au fost șlefuiți, LUMINEERS pot fi îndepărtate cu ușurință, iar dinții rămân intacți și puternici.