Nu rata niciun zâmbet cu implanturile dentare!

Pierderea unuia sau a mai multor dinți reprezintă o problemă funcțională și socială de anvergură la nivel mondial, iar protezele și punțile dentare nu reprezintă soluția ideală de a-ți salva zâmbetul!

Implanturile dentare sunt considerate al treilea set de dinți pe care știința i-a creat pentru noi… Arată natural, funcționează normal, oferă o estetică impecabilă și, de cele mai multe ori, dau un aspect de întinerire a feței! În plus, poți renunța la teama de a-i pierde în orice moment sau de a încercui în calendar ziua în care trebuie să îi schimbi!

Lucrare fixă inserată în maxilare, exact ca dinții naturali, implantul dentar reprezintă o soluție pe termen lung care reabilitează 3 funcții importante în starea de echilibru a unei persoane: abilitatea de a mânca normal, de a vorbi și de a zâmbi cu încredere. Dincolo de restaurarea orală, implantul dentar restaurează vieți!

Conform Asociației Americane de Chirurgie Orală Maxilofacială peste 69% dintre adulții cu vârsta între 35 și 44 de ani au pierdut cel puțin un dinte permanent din cauza unei traume dentare, a unei afecțiuni gingivale/parodontale, a unui tratament de canal eșuat sau a unei carii netratata la timp.

Așadar, piața implanturilor dentare la nivel global este în creștere, de aceea atât producătorii, cât și medicii specialiști în implantologie dentară dezvoltă întotdeauna soluții de tratament care să ofere deopotrivă estetică și funcționalitate pentru toată viața.

Un alt beneficiu extraordinar este acela că doar cu o îngrijire obișnuită, exact ca în cazul dinților tăi naturali, implantul dentar poate rezista întreaga viață. Spre deosebire de proteze și punti dentare, implantul nu va afecta integritatea dinților vecini și nu va stimula pierderea masei osoase.
Tomograful computerizat CBCT 3D este extraordinar în planificarea intervenției de implant dentar. Ne oferă rezultate predictibile, de înaltă calitate și deplină siguranță în timpul procedurii. Îl folosim frecvent și în simularea intervenției pentru ca pacientul să primească tipul de implant potrivit, pentru a ne asigura că niciun nerv nu va fi lezat sau altă complicație nu va avea loc pe parcursul operației. Putem spune negreșit că utilizarea CBCT-ului în implantologie dentară crește rata de succes a tratamentului cu implant dentar cu până la 100%”, ne confirmă dr. Dan Ștefan Niculescu, specialist implantologie și estetică dentară.
Dincolo de problemele legate de alimentația inadecvată și sănătatea dentară fragilă, pacienții edentați suferă de probleme sociale provenite din stima de sine scazută. Majoritatea evenimentelor sociale se desfășoară în contextul unei mese, situații uneori dificil de manageriat și rușinoase pentru cineva care nu poate mesteca alimentele corespunzător sau nu poate participa emoțional pozitiv prin zâmbete la diferite reuniuni.

 

Educarea si motivarea pacientului edentat

Medicul dentist are rolul de a salva zâmbetul pacientului și poate realiza acest lucru făcându-l să înțeleagă beneficiile pe termen lung ale implantului dentar:
• Aspect natural cu textură și culoare similară dinților naturali
• Masticație normală, 100% funcțional
• Corecția asimetriei faciale cauzată de pierderea și atrofierea osului maxilar – efect de face-lifting
• Igiena orală îmbunătățită, ușor de realizat, identică periajului zilnic obișnuit
• Protejarea dinților vecini de migrație și chiar pierderea acestora prin umplerea spațiului gol și stabilizarea acestora pe arcadă
• Pronunție îmbunătățită
• Durabilitatea implantului dentar – de la 10 ani, până la garanție pe viață
• Viața socială îmbunătățită și redobândirea stimei de sine
• Efecte secundare aproape inexistente
Soluții pain-free, 100% fără durere și discomfort în timpul intervenției cu implant dentar

 

Implantul dentar – un tratament cu abordare multidisciplinară 360

Tratamentul cu implant dentar necesită un planning riguros al etapelor și implică o colaborare permanentă dintre medicul specialist în implantologie dentară, specialistul în chirurgie orală, tehnicianul dentar și orice alt specialist care poate asigura succesul intervenției pe termen lung. Tocmai pentru că beneficiază de atenția unei echipe medicale pluridisciplinară, implantul dentar are o rată de succes de peste 98% conform Academiei Americane de Implantologie Dentară.

 

In clinicile DENT ESTET am creat un pachet de solutii financiare personalizat deoarece am inteles care sunt nevoile pacientilor si ne dorim ca acestia sa beneficieze de tratamente la standarde inalte de calitate realizate de o echipa medicala certificata international, cu peste 17 ani experienta.