Scannerul intra oral digital este fără îndoială cea mai nouă tehnologie din cabinetul medicului dentist. Principala calitate a acestei tehnologii o reprezintă fără îndoială faptul că fiind un proces asistat digital, reduce eroarea manuală și crește calitatea lucrării finale.

Cu ajutorul scannerului 3D intraoral reducem timpul pe scaun al pacientului atât pentru diagnostic, cât și pentru alte proceduri premergatoare unui tratament, precum amprentele dentare. Astfel, medicul se dedică complet actului medical, amprentele digitale sunt transferate în computer, iar pacientul beneficiază de o experiență non-invazivă și relaxantă. Scannerul intra oral transmite în mod automat nuanța de alb a dinților, de aceea medicul are posibilitatea de a evidenția anumite zone și de a le transmite digital către laborator o dată cu amprenta.

În plus, acest timp de scanner intraoral digital vine cu beneficiul extraordinar al simulării3D în culorile reale ale dinților și țesuturilor pacienților, astfel încat rezultatul tratamentului devine predictibil, sigur, și elimină eroarea umană aproape complet. Culorile naturale ale țesuturilor, dinților, alte lucrări dentare realizate și tipul de material folosit ne oferă încă o dată posibilitatea de a valida un diagnostic și de a ghida tratamentul în directia corectă pentru pacient: dinți naturali cu estetică deosebită, rezistenți și complet funcționali.