Digital Smile Design®

Ce este Digital Smile Design®?

 

Digital Smile Design® (DSD) este o tehnologie digitală modernă cu ajutorul căreia medicul poate proiecta zâmbetul final al pacientului înainte de începerea tratamentului. De asemenea, cu ajutorul Digital Smile Design pot fi alese forma, nuanța de alb și mărimea lucrărilor de estetică dentară solicitate de pacient (fațete dentare și coroane dentare), în armonie cu proporțiile feței.

Astfel, medicul dentist specialist în Estetică dentară poate realiza lucrările dentare finale conform dorințelor pacientului și să îi creeze un zâmbet care îi reflectă personalitatea.

Digital Smile Design®

Cum funcționează tehnologia Digital Smile Design®?

 

Conceptul Digital Smile Design® se bazează pe analiza proporțiilor faciale și dentare ale pacienților și utilizează o serie predefinită de fotografii digitale de înaltă calitate pentru a înțelege relația dintre dinți, gingii, buze, zâmbet și trăsăturile feței.

După ce informațiile sunt încărcate în computer, în software-ul DSD, medicul va putea accesa o galerie de forme și modele de structuri dentare ce pot fi aplicate pe dinții naturali, asstfel încât să fie creat noul zâmbet. Acest lucru permit previzualizarea zâmbetului final al pacientului.

Imaginile, împreună cu amprenta dentară digitală și măsurătorile sunt trimise către laboratorul dentar care va realiza fațetele sau coroanele dentare conform indicațiilor primite de la medic.

Digital Smile Design®

Tratamentele în care se folosește Digital Smile Design®

 

Digital Smile Design® este o tehnologie digitală utilizată cu succes în mai multe ramuri ale stomatologiei, precum:

  • Cosmetică dentară și restaurativă (estetică dentară)
  • Parodontologie
  • Implantologie dentară
  • Ortodonție și chirurgie ortognatică

Dacă un pacient optează pentru un tratament de estetică dentară sau un smile makeover (reabilitare orală a întregii danturi), protocolul Digital Smile Design îl va ajuta să obțină un rezultat mai predictibil.

În stomatologia viitorului, un domeniu în care tehnologia digitală s-a integrat perfect, Digital Smile Design® prezintă cu siguranță o abordare inovatoare în prezentarea cazurilor de reabilitare orală cu tratamente de estetică dentară.

Unul dintre beneficiile majore pe care Digital Smile Design® le oferă pacienților este acela că îi implică în crearea noului zâmbet încă de la început. Faptul că pacientul devine co-designer al noului zâmbet îi oferă mai multă încredere pe toată durata tratamentului, face ca rezultatul să devină predictibil și crește gradul de încredere și comunicarea cu medicul coordonator.

Utilizarea tehnologiei Digital Smile Design® de către un medic presupune certificarea acestuia în această tehnică digitală.