Tehnologia MODJAW™️ 4D

Tehnologia MODJAW™️ 4D, pioner în stomatologia digitală


În medicina dentară, tehnologiile evoluează rapid, oferind noi alternative de tratament pentru pacienți, indiferent că vorbim de implantologie, estetică dentară sau ortodonție.

În prezent, stomatologia 4D este un nou mod de a practica medicina dentară digitală, folosind modelarea 3D, mișcarea maxilarului și ocluzia dinamică a pacienților în vederea diagnosticării complexe a afecțiunilor dentare, dar și personalizării tratamentelor.

Stomatologia 4D este condusă de ideea că trebuie să luăm în considerare atât parametrii statici, cât și dinamici pentru a permite diagnosticarea corectă și restaurări orale performante.

Tehnologia MODJAW™️ 4D este un sistem digital revoluționar, pioner în domeniu, care are ca obiectiv crearea unor zâmbete nu doar frumoase, ci sănătoase pe termen cât mai lung.

Tehnologia MODJAW™️ 4D

Ce este tehnologia MODJAW™️ 4D


Pentru a oferi excelență atunci când sunt realizate tratamente de reabilitare orală, cunoașterea mișcărilor reale ale pacientului nu este un lux, ci un must-have. MODJAW™️ 4D este cea mai nouă tehnologie de scanare digitală în stomatologie. Soft-ul creat de o companie franceză scanează dinamica aparatului dento-maxilar în timp real, fără a utiliza raze X, și are aplicabilitate în diagnosticarea și realizarea tratamentelor protetice și ortodontice.
 

Într-o singură consultație, medicul stomatolog sau ortodont poate vizualiza, urmări și înregistra mișcarea maxilarului în timp real, dar și tipul ocluziei dentare (a mușcăturii). Platforma unică MODJAW™️ 4D poate agrega toate datele pacienților, inclusiv modele 3D, mișcări 4D și scanări CBCT și faciale. Apoi creează o replică virtuală exactă a aparatului dento-maxilar al pacientului. 
 

În acest fel, medicul specialist poate evalua pe loc situația clinică a pacientului în ceea ce privește mușcătura sau alte afecțiuni ocluzale, astfel încât reabilitarea orală să răspundă precis nevoilor acestuia.

Cum funcționează sistemul MODJAW™️ 4D


Imaginați-vă o tehnologie care înregistrează date ce nu puteau fi folosite anterior, simplifică tratamentele complexe, ne ajută să câștigăm timp și îmbunătățește calitatea tratamentelor dentare. Acesta este sistemul MODJAW™️ 4D.


Tehnologia MODJAW™️ 4D este folosită pentru diagnosticare, dar mai ales pentru realizarea unor  planuri performante de tratament, cu rezultatele dorite de către pacient.
În câteva minute de la înregistrarea mișcărilor maxilarului se obțin toți parametrii statici și dinamici și pot fi detectate ghidajele ocluzale, contactul ocluzal unilateral, uzura dinților, tipul de malocluzie sau tulburări ale articulației temporo-mandibulare
.”
 

Cristina Păcurar, medic stomatolog estetică dentară, certificare stomatologie digitală


În etapa următoare diagnosticării, datele furnizate de MODJAW™️ 4D sunt utilizate pentru a personaliza complet soluțiile de tratament, astfel încât acestea să răspundă nevoilor unice ale fiecărui pacient în parte. MODJAW™️ 4D este folosit cu succes atât pentru reabilitări orale simple, cât și complexe, care implică tratamente cu implant dentar, tratamente ortodontice sau tratamente protetice fixe sau mobile. 

Datele obținute cu ajutorul acestui soft performant sunt apoi accesibile tehnicilor dentari, care vor folosi tehnologia CAD-CAM pentru finalizarea elementele de protetică  dentară (coroane dentare, fațete dentare, punți dentare, încrustații sau pivoți) . 


Tehnologia CAD-CAM, considerată a fi o tehnică orientată către viitor, este una dintre cele mai inovatoare soluții de protetică dentară. Precizia și acuratețea cu care aceasta contribuie la realizarea pieselor protetice (punte dentară, coroană, fațetă, încrustație sau pivot) întrec orice altă tehnologie existentă.

Cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, sub coordonarea echipei de specialiști ceramiști din cadrul laboratorului Aspen, sunt realizate restaurări protetice prin frezare, modelate pe computer și desăvârșite cu ajutorul tehnicianului dentar, atent la detaliile calitative.

O lucrare protetică realizată într-un laborator CAD-CAM de ultimă generație asigură un rezultat de care pacientul se poate bucura cel puțin 10-20 de ani, pentru că este creată cu atenție din materiale rezistente și biocompatibile cu suportul biologic al pacientului. 

Beneficiile tehnologiei MODJAW™️ 4D

1. Înregistrarea de informații unice
i
2. Analiza completă a mușcăturii
i
3. Eficacitate crescută
i
4. Stocarea datelor
i
5. Reducerea vizitelor la medic
i
1. Înregistrarea de informații unice
i
2. Analiza completă a mușcăturii
i
3. Eficacitate crescută
i
4. Stocarea datelor
i
5. Reducerea vizitelor la medic
i
X

Tehnologia MODJAW™️ 4D revoluționează modul în care poate fi gândit un tratament de reabilitare orală, deoarece informațiile obținute oferă posibilitatea de a pre-vizualiza și pre-evalua contactele ocluzale reale, dar și de a identifica forțele la care vor fi expuse coroanele sau fațetele dentare. Și asta înainte ca lucrările protetice să fie fixate.

X

Folosind o cameră optică sofisticată și senzori plasați în jurul capului, toate mișcările maxilarului pot fi scanate și studiate într-un mediu digital, pe loc, chiar în fața pacientului. Acesta poate vizualiza mișcările maxilarului (mestecare, scrâșnire, mușcare) pe un ecran de computer, lucru care ajută la interacțiunea directă cu medicul stomatolog.

X

MODJAW™️ 4D contribuie semnificativ la creșterea calității lucrărilor protetice realizate de către laboratorul digital Aspen, prin furnizarea de modele virtuale și date mult mai detaliate.

X

Tehnologia MODJAW™️ 4D permite stocarea modelelor 4D realizate cu ajutorul sistemului digital, dar și a datelor obținute și partajarea acestora cu ceilalți specialiști din cadrul clinicilor DENT ESTET, în vederea obținerii celor mai bune rezultate pentru pacient.

X

În contextul actual, este important  să se reducă la minimum vizitele în cabinetul stomatologic. Cu MODJAW™️ 4D, eficiența este crescută și absolut toate datele pacientului sunt preluate la prima vizită, inclusiv mișcările mandibulare.

Ce înseamnă reabilitare orală complexă?

Reabilitarea orală complexă reprezintă o serie de tratamente dentare realizate cu scopul de a reda funcționalitatea și estetica dinților și de a le oferi pacienților zâmbetul la care au visat și o stare optimă de sănătate orală pe termen lung.

Atunci când luăm decizia de a urma un tratament de reabilitare orală complexă, este bine să ținem cont de profesionalismul și experiența echipei de medici, de calitatea serviciilor oferite de clinica stomatologică la care apelăm, precum și de nivelul tehnologiilor existente, pentru a ne asigura că vom obține cele mai bune rezultate. 


De cele mai multe ori, reabilitarea orală presupune restaurarea dinților de pe una sau ambele arcade, printr-o abordare multidisciplinară a cazului, respectiv prin implicarea medicilor specializați în implantologie, chirurgie dento-alveolară, endodonție, estetică dentară și parodontologie.


Planul necesar pentru reabilitarea orală completă poate cuprinde o combinație de tratamente:

  • tratament cu implant dentar
  • intervenții chirurgicale  (sinus lifting, adiții osoase, gingivectomii, gingivoplastii) 
  • realizarea de lucrări protetice (coroane dentare, punți dentare, proteze fixe și mobile)
  • tratament endodotic
  • tratament ortodontic
  • tratament parodontologic

Care sunt beneficiile tehnologiei MODJAW™️ 4D în cazurile de reabilitare orală complexă?

Tehnologia MODJAW™️ 4D revoluționează modul în care se realizează o reabilitare orală complexă. Indiferent dacă vorbim de tratamente ortodontice, de estetică dentară sau cu implant dentar, medicul stomatolog va putea utiliza datele înregistrate cu ajutorul tehnologiei MODJAW™️ 4D pentru personalizarea completă a îngrijirii dentare. 


Informațiile obținute chiar de la prima consultație oferă posibilitatea de a pre-vizualiza și pre-evalua contactele ocluzale reale și de a identifica forțele la care vor fi expuse coroanele sau fațetele dentare, înainte ca lucrările protetice să fie fixate. Acest lucru va contribui la proiectarea în cele mai mici detalii a lucrărilor dentare necesare reabilitării complete a zâmbetului pacientului și implicit la succesul pe termen lung al acestora.

Tehnologia MODJAW™️ 4D

Tehnologia MODJAW™️ 4D

Tehnologia MODJAW™️ 4D oferă pacientului o experiență unică: este eficientă, oferă un grad ridicat de confort și o interacțiune mai strânsâ cu medicul. Datorită calității imaginilor 4D, pacienții pot vizualiza în timp real dinamica procesului de masticație.

În acest fel, ei pot înțelege cum aceste mișcări le pot afecta activitățile zilnice sau sănătatea orală. În plus, orice problemă care provoacă dureri, disconfort sau contribuie la uzura dinților este identificată și tratată la timp.”

Dr. Cristian Csapo-Martinescu, medic protetician și implantolog în cadrul DENT ESTET

Echipa de medici

Dr. Cristian Csapo-Martinescu

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
Atestat IMPLANTOLOGIE
AMBASADOR STRAUMANN® PURE CERAMIC
CERTIFICARE DIGITAL SMILE DESIGN®

Dr. Cristian Csapo-Martinescu
Dr. Daniela Georgescu

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
CERTIFICARE DIGITAL SMILE DESIGN®
 

Dr. Daniela Georgescu
Dr. Andreea Rădeanu

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
CERTIFICARE STOMATOLOGIE DIGITALĂ 

Dr. Andreea Rădeanu
Dr. Cristina Păcurar

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ
CERTIFICARE STOMATOLOGIE DIGITALĂ

Dr. Cristina Păcurar
Dr. Adelina Budiș

Medic Specialist – PROTETICĂ DENTARĂ
STOMATOLOGIE MINIM INVAZIVA - MICROSCOP
CERTIFICARE STOMATOLOGIE DIGITALĂ

Dr. Adelina Budiș
Dr. Mirela Gândilă

Medic Stomatolog – ESTETICĂ DENTARĂ

Dr. Mirela Gândilă
Dr. Sebastian Bancu

Medic Stomatolog – STOMATOLOGIE GENERALĂ
CERTIFICARE STOMATOLOGIE DIGITALĂ - SMILECLOUD

Dr. Sebastian Bancu

Programează-te online

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Sunt deja pacient DENT ESTET.
Sunt pacient nou.
Prin completarea acestui formular îmi dau acordul explicit să fiu contactat pe e-mail și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.
Sunt de acord și am luat la cunoștință despre Termenii și condițiile site-ului și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.