Tratament de albirea dintilor – Albire dentara profesionala”

Albirea dinților: Totul despre albirea dentară profesională

Albirea dentară profesională reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog.

Albirea dentară este una dintre procedurile de estetică dentară prin care DENT ESTET redă pacienților starea de bine și încrederea în sine.

Albirea dentară profesională se realizează în clinica stomatologică cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, precum laserul Epic Biolase și lampa Zoom Power. De asemenea, există și opțiunea albirii dentare cu gutiere Opalescence, procedură realizată acasă de către pacient.

Care sunt cauzele care duc la schimbarea culorii dinților?

Foarte puține persoane au un zâmbet complet alb, în mod natural, mai ales că odată cu înaintarea în vârsta, dinții sunt supuși acțiunii unor factori externi care duc la îngalbenirea sau pătarea acestora precum:

 • alimente și băuturi care schimbă culoarea dinților (cafeaua, ceaiul, vinul roșu, afinele etc.)
 • obiceiuri vicioase precum fumatul
 • placa bacteriană/tartrul poate afecta în egală măsură culoarea dintelui natural
 • tratamente îndelungate cu antibiotice
 • mici traumatisme dentare – fisuri în smalț care favorizează formarea petelor pe suprafața dintelui

De la ce vârstă pot să îmi fac albire profesională a dinților?

Medicii stomatologi DENT ESTET recomandă albirea dentară profesională după vârsta de 18 ani, pentru ca pulpa dentară să fie complet dezvoltată.

În ce situație nu este indicată albirea dentară?

Albirea dentară profesională nu este indicată în următoarele situații:

 • Atunci când pacientul suferă de afecțiuni ale ficatului, hematologice sau care afectează dintele din interior
 • Nu este recomandată copiilor sub 18 ani și femeilor însărcinate sau care alăptează
 • Înainte de finalizarea tratamentelor dentare necesare
 • Pacienților alergici la substanțele folosite pentru albirea dentară

Cât durează o ședință de albire a dinților?

O ședință de albire dentară profesională în cabinetul medicului stomatolog poate dura până la o oră, în funcție tratamentul ales.

Albirea dentară profesională cu lampa Zoom Power durează aproximativ o oră, pe când cea cu laserul Epic™ Biolase necesită doar 40 de minute.

 

Cât timp își va păstra zâmbetul meu strălucirea după procedură? Cât de des pot apela la albirea dinților?

Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și până la 2 ani, menținerea acestora fiind influențate de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă cu regularitate alimente și băuturi colorante).

Albirea dinților poate fi repetată fără a afecta sănătatea dinților la un interval de 2 sau 3 ani.

 

Cât de albi devin dinții după tratament?

Cu 6 până la 12 nuanțe de alb din care poți alege, tehnologia digitală a laserului Epic Biolase® este soluția potrivită chiar și pentru cei mai pretențioși pacienți!

 

Riscurile unei albiri de dinți profesională

Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Astfel, procedura profilaxiei este necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare și, pe lângă necesitatea pe care o prezintă înainte de orice tratament dentar, are și o mulțime de beneficii.

Nu există efecte secundare după albirea dentară cu laser, cu condiția să se respecte câteva indicații, precum:

 1. Indiferent de tratamentul de albire profesională ales, este recomandat ca igiena orală să fie păstrată precum înainte, cu periaj de 2 ori pe zi, suplimentat de folosirea aței dentare și apei de gură.
 2. După procesul de albire dentară, este indicat să se evite fumatul timp de 24 de ore, și pe cât posibil, este de preferat ca lichidele să fie consumate cu paiul pentru a evita colorarea.
 3. Deoarece dinții se albesc timp de 24-48 de ore și după ce tratamentul s-a încheiat, iar suprafața lor este mult mai absorbantă, în această perioadă nu este deloc recomandat consumul de alimente sau băuturi colorante precum cafeaua, ceaiul, fructele roșii, vinul, oțetul balsamic, sucul de tomate etc.

 

Cât costă un tratament de albire a dinților?

Aici nu alegi un singur medic pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului tău, ci o echipă complexă și extrem de bine pregătită care coordonează întregul tratament. Mai mult, ne ajutăm de tehnologii digitale revoluționare pentru a te trata corect. Toate acestea se reflectă în tarifele noastre.

Consultă lista noastră de prețuri:

https://www.dentestet.ro/lista-de-preturi/

 

Cu ce este superioară o albire de dinți profesională față de metodele tradiționale?

Albire dentară profesională cu laser Epic™ Biolase

Epic™ Biolase este una dintre cele mai avansate și eficiente metode de albire profesională disponibile în prezent, care oferă rezultate uimitoare chiar și pentru pacienții ai căror dinți sunt considerați pătați sau îngălbeniți.

Tehnologia inovatoare a laserului Epic™ Biolase, foarte populară în SUA, oferă un zâmbet ideal în doar 40 de minute, fiind astfel cea mai rapidă metodă de albire profesională.

Beneficiile Albirii Dentare Profesionale cu laserul Epic™ Biolase:

 • Efect imediat
 • Dinții își păstrează culoarea timp îndelungat
 • Nu afctează duritatea și structura smalțului și a dentinei
 • Nu provoacă sensibilitate
 • Efect și în cazul dinților pătați sau îngălbeniți
 • Zâmbet mai alb în doar 40 de minute
 • Fără efecte secundare

 

 

Albire dentară cu lampa Zoom Power

Obține zâmbetul dorit, 100% confortabil și sigur, cu lampa Zoom Power, numărul 1 pe piața aparatelor de albire profesională din Statele Unite, conform American Dental Association.

Lampa Zoom Power este cel mai sigur aparat pentru această procedură, din punct de vedere al calității și eficienței! Timpul de tratament cu lampa Zoom Power este de aproximativ 1 oră, iar efectul este imediat și se poate menține până 2 ani.

Beneficiile albirii dentare profesionale cu lampa Zoom Power:

 • Efect vizibil imediat
 • Efect durabil
 • Numărul 1 în SUA
 • Nu afectează gingiile și mucoasele orale
 • Efect și în cazul dinților gălbui
 • Zâmbet mai alb în doar 1 oră
 • Fără efecte secundare

 

Albirea dentară cu gutiere Opalescence (la domiciliu)

Procedura este realizată acasă de către pacient. Gelul de concentrație 16% peroxid de hidrogen se aplică în gutiere personalizate ce vor fi purtate timp de 9-14 nopți.

Beneficiile albirii dentare cu gutiere Opalescence:

 • Albirea dentară se realizează treptat, efectul fiind durabil 1-2 ani
 • Gutierele sunt intim adaptate suprafețelor dentare ale pacientului, întrucât se realizează în laborator. Astfel este necesară o amprentare exacta, realizată de către medicul stomatolog
 • Datorită materialului confortabil din care sunt confecționate și datorită specificațiilor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului

 

Dezavantaje:

 • Pentru a avea efectul optim este necesară aplicarea gutierelor pe dinți în timpul nopții
 • Procedura crește riscul apariției sensibilității gingivale și dentare pe parcursul albirii (efect ce va dispărea odată cu finalizarea tratamentului) întrucât gelul poate ajunge în contact involuntar cu gingia
 • Pe timpul procedurii este indicat să se evite consumul de alimente și băuturi colorate (cafea, ceai, fructe roșii, vin etc.)

 

Medicii DENT ESTET, specializați în Estetică Dentară, nu recomandă tratamentul de albire al dinților acasă, fără indicația unui specialist. Astfel, iată care sunt dezavantajele acestor proceduri:

1.Benzi pentru albirea dinților – concentrația de peroxid de hidrogen sau apă oxigenată a benzilor nu este recomandată pentru toți pacienții, iar dacă dinții prezintă carii, acestea sunt strict interzise. În plus, benzile pentru albirea dinților pot afecta serios gingiile.

2.Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu – Bicarbonatul de sodiu este o substanță care, în anumite condiții, poate afecta mucoasa orală, iar beneficiile sale sunt aproape inexistente.

3.Pasta de dinți pentru albire – Aceasta nu este o metodă eficientă de albire a dinților, ci mai degrabă un mod de a menține culoarea acestora.

4.Aparat pentru albirea dinților – Acest aparat poate cauza sensibilitatea dinților și gingiilor, neștiind ce substanțe sunt folosite pentru aplicarea pe dinți.

 

Mituri despre Albirea Dentară

 1. Albirea dentară doare

Nu, albirea dentară nu doare, cât timp este realizată prin tratamente specifice, sub supravegherea și cu indicațiile medicului stomatolog.

 1. Lucrările protetice (fațete, coroane) reacționează la tratamentul cu albire dentară

În ceea ce privește restaurările dentare preexistente, acestea s-ar putea să aibă nevoie de înlocuire după tratamentul de albire profesională, din pricina faptului că nu răspund la tratament, spre deosebire de dinții naturali.

 1. Albirea dentară își păstrează efectele pentru totdeauna

Efectele acestei proceduri pot dura și până la 2 ani, în funcție de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung.

Fumatul sau consumul de băuturi și alimente colorate pot duce, în timp, la schimbarea nuanței dinților.

 1. Albirea dentară sensibilizează dinții

După tratament poate fi resimțită o sensibilitate, pentru o scurtă perioada de timp, la nivelul dintilor. Totuși, acest lucru nu durează mai mult de 24-48 de ore.

Tipuri de albire dentară

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.