Aparate dentare

Într-o societate în care imaginea contează, căutam cele mai bune soluții de a ne crea o imagine perfectă, fără cusur. Și zâmbetul nostru suportă aceleași exigențe, deoarece cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos, de care să fim mulțumiți!

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar ajută nu doar la îmbunătățirea funcționalității zâmbetului, ci se poate observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica.

Aparatul dentar este soluția sigură care salvează dinții malpoziționați și spațiile interdentare inestetice, lucrează pentru îndreptarea dinților și a maxilarului și oferă zâmbetul pe care ți-l dorești!

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea, fiecare plan de tratament este unic, personalizat.

8 lucruri importante despre tratamentul cu aparat dentar

 1. Purtarea aparatului dentar nu ține cont de vârstă
 2. Perfect invizibil! Poți purta aparat dentar fără ca cei din jur să știe, alegând una dintre dintre variantele de aparate invizibile care au revoluționat piața în ultimii ani: Incognito, Win sau Invisalign
 3. Problemele de malpoziționare a dinților netratate corespunzător conduc, într-un timp scurt, la apariția cariilor, favorizează acumularea tartrului, descoperă rădăcina dintelui și pot duce chiar la pierderea acestuia
 4. Mușcătura este la fel de importantă ca estetica dinților! Medicul ortodont oferă aceeași atenție ambelor aspecte. În definitiv, un zambet perfect trebuie să te ajute să mesteci și să vorbești corect.
 5. Specialistul în ortodonție este mai mult decât medicul dentist generalist! Datorită supraspecializarii urmate în tratamentele cu aparate dentare, acesta identifică cu acuratețe afecțiunile dentare pe care le ai și îți oferă cele mai bune soluții pentru sănătatea ta
 6. Tratamentul ortodontic poate dura între 6 luni și 2 ani, în funcție de afecțiunea ce trebuie corectată
 7. Respectarea igienei orale, a vizitelor lunare și a celorlalte recomandări oferite de către medicul ortodont este extrem de importantă pentru reușita tratamentului.
 8. Purtarea aparatului de contenție dupa încheierea tratamentului cu aparat dentar este obligatorie deoarece există un risc foarte mare să pierzi rezultatele obținute în urma tratamentului

De ce este important să purtăm aparat dentar?

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar te ajută nu doar să îți îmbunătățești funcționalitatea zâmbetului, ci vei observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica. Aparatele dentare corectează o anomalie precum înghesuiri ale dinților pe arcadă, spații interdentare mari etc.

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței. De aceea, planul tău de tratament este unic, personalizat doar pentru tine.

La ce vârstă se recomandă purtarea unui aparat dentar?

Purtarea aparatului dentar nu ține cont de vârstă! Medicii ortodonți Dent Estet pot corecta defectele dentare și malocluziile oricârui pacient, fără restricții.

Într-adevăr, purtarea aparatului dentar în copilărie, în jurul vârstei de 10-12 ani, garantează rezultate într-o perioadă mai scurtă de timp decât purtarea aparatului dentar la adulți. Acest lucru se datorează structurii osoase mult mai dense și mai puțin maleabilă la adulți. Astfel, tratamentul ortodontic durează cu 10-20% mai mult timp decât la copii.

Tipuri de aparate dentare

Aparat dentar INCOGNITO

Aparat dentar invizibil (lingual) Incognito

 • Bracket-urile sunt cimentate pe partea din interior a dinţilor, risc scăzut de afectare a smalțului și de apariţie a cariilor
 • Scheletul metalic al aparatului este invizibil
 • Bracket-urile se realizează personalizat, fiecare dinte având formă anatomică unică în zona linguala – scanare computerizată
 • Aparatul este indicat copiilor peste 12 ani, adolescenţilor și adulților
 • Pentru aplicarea aparatelor dentare linguale, medicii ortodonți au nevoie de specializare și acreditare
 • Controale necesare la 4 săptămâni
 • Perioada totală de tratament mai mică
Cum alegi medicul specialist în ortodonție?

Aparat dentar metalic

 • Bracket-urile sunt cimentate pe partea din exterior a dinţilor
 • Bracket-urile sunt prefabricate şi standardizate – forma relativ uniformă pentru majoritatea suprafeţelor dentare (zona vestibulară)
 • Bracket-urile standard sunt potrivite pentru orice dimensiuni dentare sau oricărui tip de muşcătură
 • Toţi medicii ortodonţi sunt instruiţi pentru aplicarea aparatelor fixe standard
 • Costuri mai mici
 • Controale necesare la 6 săptămâni
 • Perioada totală de tratament mai mare
Aparat dentar INVISALIGN

Aparat dentar invizibil INVISALIGN

 • Cel mai avansat aparat dentar invizibil din lume – aparatul dentar Invisalign este susținut de 20 de ani de cercetări științifice, peste 900 de patente, cea mai amplă operațiune de printare 3D mondial și date clinicile obținute în urma tratării a peste 6.5 milioane de zâmbete
 • Material SmartTrack® – Materialul SmartTrack® este folosit în exclusivitate pentru alignerele Invisalign, oferind confort și precizie
 • Alingnerele sunt 100% personalizate, ceea ce oferă confort sporit și nu afectează gingiile
 • Tratamentul este extrem de eficient și rapid și poate dura și doar 6 luni
 • Este simplu și fără efort
 • Tot ce trebuie să faci este să porți alignerele doar 22 ore din 24, fără ca tratamentul să fie afectat
Întrebări frecvente despre tratamentul cu aparat dentar

Aparat dentar ceramic

 • Realizat din materiale compozite
 • Alternativă mult mai estetică decât cel metalic.
 • Aparat dentar modern
 • Brackets cu diferite grade de transparență, care preiau culoarea naturală a dintelui
 • Nu se pătează de la alimentele colorate consumate
 • Oferă un grad sporit de confort la purtare
Aparat dentar din SAFIR

Aparat dentar safir

 • Este discret, aproape invizibil atunci când este purtat
 • Brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (Safir), compatibil cu smalțul dinților, de aceea, atunci când este purtat, aproape că nu se vede
 • Nu absoarbe coloranți, deci nu se colorează
 • Brackeții aparatului dentar Safir rămân incolori pe tot parcursul tratamentului, datorită structurii microcristaline și a suprafeței lor uniforme, care nu permite acumularea plăcii bacteriene
 • Confortabil
 • Pentru că este realizat din materiale cu o textură ușoară, care nu creează disconfort, aparatul dentar Safir este foarte ușor de purtat

Aparat Dentar – Etape de tratament

 1. Consultația de specialitate
  Consultația de specialitate se realizează cu medicul specializat în Ortodonție, care va analiza și determina statusul dentar al pacientului. Acesta va recomanda un set de investigații medicale, care pot include poze digitale de diagnostic, radiografii dentare etc.
 2. Planul de tratament
  Planul de tratament este realizat de medic, împreună cu pacientul, pe baza rezultatelor investigației și a consultației. Astfel, medicul prezintă opțiunile de tratament, perioada și costurile acestora, într-un mod transparent și concret. Astfel se determină, acceptă și pun în aplicare următorii pași ai tratamentului.
 3. Profilaxie
  Înainte de aplicarea aparatului dentar, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Astfel, procedura profilaxiei este necesară înaintea oricărui alt tratament stomatologic. Aceasta implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare și, pe lângă necesitatea pe care o prezintă înainte de acest tratament dentar, are și o mulțime de beneficii.
 4. Aplicarea aparatului dentar

  În funcție de aparatul dentar cu care se va realiza tratamentul, este posibil să fie necesară o amprentare digitală a cavității orale. Aceasta este o procedură nedureroasă, care durează doar câteva minute și se realizează cu ajutorul scanner-ului 3D intraoral Trios 3 Pod-Digital Impression Solution.

  În cazul unui aparat dentar fix, acesta se aplică individual pe fiecare dinte.

 5. Consultatiile periodice
  În funcție de aparatul dentar utilizat, controalele periodice după aplicarea acestuia se vor efectua la intervale diferite. Consultațiile se realizează în concordanță cu recomandările medicului ortodont și este extrem de important să fie respectate. Orice abatere afectează rezultatul tratamentului!
 6. Aparatul de contenție

  Indiferent de tipul de aparat dentar, la finalul tratamentului ortodontic dinții au tendința de a reveni în poziția inițială. Pentru succesul tratamentului, după îndepărtarea aparatului dentar pacientul trebuie să poarte un aparat de contenție, pentru o perioadă relativă de timp, în general pe parcursul nopții.

  Acesta asigură menținerea rezultatului tratamentului ortodontic și este 100% confortabil.

Ce trebuie să știi înainte de montarea aparatului dentar? Precauții și recomandări

Înainte de aplicarea aparatului dentar, pacientul trebuie să realizeze o ședință de profilaxie: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

De asemenea, pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succesul dorit, există posibilitatea ca medicul să recomande extracțiile dinților irecuperabil sau a celor care nu pot fi aliniați pe un maxilar neîncăpător.

Cât costă un aparat dentar?

Aici nu alegi un singur medic pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului tău, ci o echipă complexă și extrem de bine pregătită care coordonează întregul tratament. Mai mult, ne ajutăm de tehnologii digitale revoluționare pentru a te trata corect. Toate acestea se reflectă în tarifele noastre.

Consultă lista noastră de prețuri

Beneficiile unui aparat dentar:

 • Corectează dinții malpoziționați și spațiile interdentare inestetice
 • Corectează malocluzia
 • Îmbunătățește funcționalitatea și estetica zâmbetului
 • Îmbunătățește masticația
 • Dinții poziționați corect distribuie uniform forțele masticatorii, evitând uzura excesivă a anumitor dinți
 • Previne durerile și disfuncțiile articulare
 • Crește stima de sine prin oferirea unui zâmbet estetic
Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.