Pașii intervenției de sinus lift

Sinus lift este o intervenție chirurgicală prin care se adaugă os în maxilarul superior, în zona molarilor și premolarilor. Fiind vorba despre o manoperă cu un grad de complexitate mediu, sinus lift-ul este realizat de către un specialist în chirurgie oro-maxilo-facială sau de către un parodontolog.

Pregătirea

Chirurgul vă consultă pentru a întelege anatomia și poziționarea exactă a sinusurilor, analizează afecțiunile medicale generale de care suferiți și stilul de viață (procedura nu e recomandată fumătorilor) și realizați o tomografie computerizată pentru a avea o imagine tridimensională a ariei tratate. La DENT ESTET grefa se realizează folosind os artificial de origine bovină (Cerabone), un material testat și aprobat pentru uz chirurgical în procedurile dentare în întreaga lume. Se poate opta și pentru auto-transplant (din osul maxilarului sau al bărbiei), dar procedura este mai puțin folosită pentru că produce durere și disconfort.

Etapa chirurgicală

Procedura se realizează sub anestezie conștientă, o metodă ce induce starea de relaxare și lipsa durerii, păstrând totodată o stare de conștiență. Chirurgul face o mică incizie, expunând zona intervenției, creeaza o mică „fereastră” prin care va introduce osul în zona sinusului maxilar și ridică cu grijă membrana ce tapetează sinusul, pentru a introduce osul articificial. Acesta aderă de osul existent și se transformă după o perioadă în os. Incizia se suturează cu fire chirurgicale resorbabile (în 10-14 zile) iar după vindecarea osului (în 6-9 luni) se poate realiza cu succes implantul.

Precauții

În timpul intervenției se poate perfora membrana sinusală, fiind foarte subțire, caz în care chirurgul o poate repara pe loc folosind membrane artificiale pe bază de colagen sau poate decide amânarea până la vindecare (în medie, 3-4 luni). Rar pot apărea și infecții, care compromit integrarea grefei cu osul natural.

După intervenție

Chirurgul va prescrie antibioticele și calmantele potrivite. Evitați pe cât posibil să strănutați sau să vă suflați nasul cu putere, iar dacă suferiți de alergii, informați-vă medicul pentru a vă prescrie un antihistaminic usor. Nu vă speriați dacă există ușoare sângerări nazale – sunt firești. Dacă la 2-3 zile după intervenție durerea sau sângerarea persistă, apar umflături sau sesizați bucațele de os desprinse în urma unui strănut puternic/după ce v-ați suflat nasul sau aveți febră, trebuie să contactați chirurgul.

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.