10 motive pentru profilaxia periodică

Profilaxia reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor!

Academia Americană de Stomatologie recomandă realizarea profilaxiei dentare cel puțin o dată la 6 luni, conform recomandărilor medicului dentist coordonator. Astfel, te asiguri că îți menții o stare de sănătate orală bună și o stare generală optimă.

1. Poți preveni cancerul oral!

Potrivit Fundatiei de Cancer Oral, cineva moare din cauza acestei boli în fiecare oră din fiecare zi doar în Statele Unite. Odată cu ședința periodică de profilaxie, medicii DENT ESTET vă vor face și testul de detectare a celulelor canceroase din cavitatea bucală, cu ajutorul lampii Sapphire Plus Lesion Detection. Cancerul oral depistat in faze incipiente, este tratabil in proportie de 80%. Considerăm că este responsabilitatea noastră să ne asigurăm de sănătatea dentară a pacienților nostri.

2. Evită bolile gingivale!

Boala gingiilor este o infecție instalată la nivelul ţesutului gingival şi osos, aceasta fiind printre cele mai frecvente cauze ale pierderii dinților în cazul adulților. Diagnosticată din timp, ea poate fi tratată minim invaziv. Dacă tratamentul nu este administrat la timp, afectiunile parodontale se agravează, determinand necesitatea unui tratament complex. Ședințele de profilaxie regulate, perierea corectă a dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare, sunt factori cheie în prevenirea acestor boli.

3. Pentru sănătatea ta generală!

Studiile recente în domeniu au demonstrat că atacurile de inima și cele vasculare pot fi cauzate de boli ale gingiilor, boli ce sunt rezultatele unei igiene orale precare. O ședință de profilaxie realizată la 6 luni ajută la păstrarea sănătoasă a dinţilor şi gingiilor și reduce riscul de expunere la astfel de boli.

4. Îți protejează dinții naturali!

Deoarece boala gingiilor este una dintre principalele cauze ale pierderii dinților la adulti, controlul stomatologic si detartrajul regulat sunt absolut necesare pentru protejarea dintilor naturali. O dantură sănătoasă înseamnă o masticație corectă și o stare bună a sănătații generale.

5. Detectarea afecțiunilor dentare incipiente!

Medicul dentist și cel igienist vor detectecta din timp orice semn al afecțiunilor dinților sau gingiilor, putând astfel să intervină minim invaziv și netraumatizant pentru pacient. În cazul în care aceste probleme sunt nedetectate și automat netratate, tratamentul necesar va consta în obturații ale canalelor radiculare, intervenții chirurgicale sau chiar extracția dinților afectați major.

6. Pentru menținerea sănătatii orale!

Prin examinarea vizuală şi compararea igienei dentare actuale cu cea observată în cadrul ședinței anterioare, igienistul dentar te va ajuta să iți menții sănătatea orală și te va avertiza care sunt zonele predispuse la depunerea tartrului și formarea cariilor.

7. Foloseste beneficiile abonamentului individual!

În cadrul abonamentului individual DENT ESTET, unul din beneficii este setul Gratuit de două ședințe de profilaxie pe an. Poți economisi pe termen lung sume importante prin efectuarea tratamentelor de prevenție care te ajută să eviți procedurile costisitoare rezultate dintr-o igienă dentară precară.

8. Creează-ți planul de tratament!

Dacă medicul dentist depistează afecțiuni dentare incipiente în cadrul ședinței de profilaxie, îți va crea un plan de tratament personalizat care te va ajuta să tratezi aceste probleme foarte ușor și rapid, în doar 1-2 ședințe.

9. Pentru un zâmbet strălucitor și alb!

Ședința de profilaxie te ajută să elimini majoritatea petelor de tutun, cafea și ceai. De asemenea, datorită tehnicii air-flow, rezultatul va fi un zâmbet mai alb și mai strălucitor.

10. Alege să ai o respirație fresh!

Studiile demonstrează că aproximativ 85% din persoanele cu o respirație urât mirositoare persistentă cunoscută sub numele de halitoză, au o problema dentară care o provoacă, O igienă orală corectă este esențială pentru prevenirea respirației urât mirositoare. Controlul periodic împreună cu ședințele de profilaxie regulate te vor ajuta să ai un zâmbet sănătos și o respirație fresh.

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.