Oral Cancer Screening

Studiile de specialitate arată că, în ultimii ani, incidența cancerului oral a crescut mai ales în rândul adulților tineri! Depistarea timpurie a acestei afectiuni crește rata de supraviețuire la aproximativ 82%.

Testul de depistare a cancerului oral este una dintre metodele de prevenție pe care clinicile DENT ESTET le aduce în atenția tuturor pacienților care își doresc să își mențină zâmbetul sănătos și calitatea vieții la standarde înalte.

 

Oral Cancer Screening este primul test din România prin care se poate depista cancerul oral în faze incipiente, in doar 3 minute petrecute in cabinetul medicului dentist.
Fără niciun fel de durere, cu ajutorul lampii Sapphire Plus Lesion Detection, celulele pre-canceroase și canceroase pot fi detectate încă de la primul stadiu.
În acest moment, Oral Cancer Screening este cea mai sigură metodă de testare pentru cancerul oral disponibilă atat in tara noastra, cat si la nivel mondial.

Aparatul este dotat cu o cameră digitală incorporată, care îi oferă medicului stomatolog o imagine detaliată a cavității bucale și ii permite scanarea în profunzime a tuturor zonelor care ar putea conține celule pre-canceroase sau canceroase, neobservabile cu ochiul liber.

x

Procedura Oral Cancer Screening este:

  • nedureroasă
  • lipsită de riscul iradierii
  • non-invazivă și rapid de realizat în timpul vizitelor de rutină la medicul dentist
  • un test care folosește o tehnologie demonstrată clinic pentru depistarea leziunilor orale
  •  recomandată cel puțin o dată pe an
  •  avantajoasă din punct de vedere financiar

Screeningul pentru depistarea cancerului oral include, alaturi de examinarea cavitatii orale cu lampa Sapphire Plus Lesion Detection  si o examinare clinica adiacenta pe care medicul stomatolog o realizeaza.

Un rol foarte important in cadrul sedintei de preventie o are si componenta educativea pe care medicul o ofera pacientului. Acesta are responsabilitatea de a informa pacientul asupra semnelor si simptomelor cancerului la nivelul cavitatii orale, al gatului si al capului si cum poate fi acesta detectat in faze incipiente.

De ce să faci testul Oral Cancer Screening?

  • Simptomele cancerului oral în faze incipiente nu sunt vizibile cu ochiul liber
  • Extinderea cancerului oral este rar asociată cu dureri acute
  • Mai mult de 2/3 din totalitatea cancerelor orale sunt diagnosticate abia în stadiile avansate
  • Depistarea timpurie a cancerului oral crește rata de supraviețuire la aproximativ 80%

Ai grijă de sănătatea zâmbetului tău! Programează acum o consultație.

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.