Sleep Dentistry
Tehnicile de sedare te ajută să elimini complet teama de stomatolog!

Foarte mulți pacienți amână vizita la medicul dentist din cauza fricii și a emoțiilor negative asociate experienței pe scaunul stomatologic.

Amânarea vizitelor regulate la medicul dentist (o dată la 6 luni) permite dezvoltarea unor afecțiuni precum cariile dentare, limitează abilitatea de a digera alimentele în mod corespunzător, pot afecta vorbirea și chiar activitatea normală a inimii, plămânilor, stomacului etc.

 

Învinge-ți teama de stomatolog și bucură-te de un zâmbet sănătos

1. Alege un medic care îți oferă încredere

Este important să construiești o relație de încredere cu medicul tău stomatolog încă de la prima vizită. Astfel, vei putea discuta deschis cu el despre problemele tale dentare, istoricul medical, experiențele și așteptările tale – doar așa poți avea siguranța unui plan de tratament corect.

În cadrul primei consultații, medicul îți va explica în detaliu diagnosticul și etapele planului de tratament, deoarece este important să înțelegi fiecare etapă a acestuia și care sunt soluțiile disponibile pentru a elimina anxietatea și durerea. Aceste lucruri te ajută să depașești mai ușor teama de scaunul stomatologic și să îți recapeți sănătatea și frumusețea zâmbetului.

2. Soluții de tratament care elimină complet anxietatea și durerea

Cu ajutorul celor mai avansate tehnici de sedare și anestezie, pacienții pot beneficia de tratamente stomatologice fără niciun disconfort sau durere, chiar și pentru procedurile dentare cu un grad de complexitate ridicat.

Cunoscute și sub numele de Sleeping Dentistry, procedurile de sedare și anestezie sunt realizate în clinica noastră în cadrul Departamentului ATI complet echipat cu aparatură specifică secțiilor de chirurgie din spitale. Departamentul este dotat cu pulsoximetru, aparat EKG, monitor, precum și echipamente de intervenție în caz de urgență.

Echipa de medici ai Departamentului ATI din cadrul DENT ESTET este formată din 7 specialiști anesteziști care asigură siguranța și confortul pacientului pe parcursul intervenției.

Tehnici de sedare disponibile:

-Inhalosedarea – realizată cu ajutorul aparatului special MASTER FLUX, procedura presupune inhalarea unei combinații de protoxid de azot și oxigen, cunoscut și sub denumirea de gaz ilariant, un gaz analgezic ușor. Vei rămâne conștient și capabil să discuți cu echipa medicală, însă vei fi relaxat și fără teamă.
-Sedarea intravenoasă – această metodă este realizată cu ajutorul medicilor anesteziști specializați și folosește substanțe care reduc starea de conștiență.
-În alte cazuri, poate fi nevoie și de anestezie generală – în cazul procedurilor complexe (implant dentar), atunci când pacientul suferă de anxietate severă sau nu își poate controla mișcările.

 

Ce este un medic anestezist?

Un medic anestezist este un medic specializat în tehnici avansate de anestezie. Pregătirea constă într-un program de rezidențiat de doi ani într-o instituție de sănătate. Pregătirea clinică include gărzi în departamentul de urgențe, medicină internă, cardiologie, administrarea durerilor acute și cronice și multe alte domenii ale medicinei. Medicul anestezist dispune de tehnologie completă: monitor controlat electronic, pulsoximetru, stetoscop, electrocardiograf, monitor de presiune sanguină, oxigen, toate medicametele specifice și un defribrilator (pentru urgențele cardiace). Medicul anestezist folosește anestezice care sunt administrate intravenos sau oral. Pacientul este monitorizat permanent pe durata procedurilor stomatologice și a recuperării post-intervenție.

Care este diferența dintre metodele de eliminare a durerii oferite de medicul stomatolog și cele oferite de un medic anestezist?

În cazul în care pacientul are nevoie de o intervenție chirurgicală complexă, pentru siguranța și confortul pacientului aceasta se va realiza sub anestezie. Există mai mulţi factori care determină tipul de anestezie folosit, în funcţie de intervenţie şi de starea de sănătate a pacientului. Unele proceduri chirurgicale necesită doar anestezie locală, prin injectarea substanţei anestezice în zona de intervenţie. Această metodă este necesară în cazul tratamentelor invazive care durează mult timp.

Reține! Cea mai ușoară și eficientă metodă de eliminare a vizitei la stomatolog este prevenția. Respectând regulile de igienă și controalele periodice la medic, poți ține la distanță problemele dentare și poți evita pe termen lung tratamente și intervenții complexe.

Tot ceea ce trebuie să știi despre Sleep Dentistry

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.