Cine poate beneficia de anestezie?

Multe persoane suferă de anumite afecțiuni ce pot provoca dureri cronice. Alți pacienți se confruntă cu probleme ale spatelui sau articulațiilor ce le îngreunează confortul pe scaunul stomatologic. De asemenea, persoanele cu probleme cardiace sau pulmonare, diabet sau alte afecțiuni sistemice necesită monitorizare atentă pe durata tratamentului dentar.

 

Unii pacienți, precum cei care au proteze valvulare cardiace, necesită masuri profilactice înainte de tratament. Pacienții astmatici pot avea nevoie de inhalatoare, iar în cazul celor cu afecțiuni cardiace poate fi nevoie de un control atent al cantității de epinefrină folosită.

Nevoi speciale
Populația cu nevoi speciale este variată, la fel și opțiunile de sedare și anestezie pentru aceștia. Administrarea medicamentelor pre-intervenție, anestezierea, menținerea stării și trezirea depind de nevoile fiecărui pacient și de tipul de tratament.

Pacienții cu nevoi speciale pot ridica anumite dificultăți în stabilirea și realizarea tratamentului dentar într-un cabinet de stomatologie generală. Modul în care sunt tratați acești pacienți depinde de condiția fizică (scaun cu rotile, crampe musculare, mișcări necontrolate etc.) și de abilitatea psihică de a coopera în timpul tratamentului.

Mulți pacienți cu nevoi speciale au nevoie de medicamentație înainte de procedură pentru a le elimina starea de anxietate. Pacienții necooperanți sau agresivi necesită, în general, administrarea intravenoasă a unui medicament sau o mască inhalatoare pentru a facilita anestezia intravenoasă.
Pana la 60% dintre pacienţii trataţi sunt adulţi cu o stare psihică normală care au nevoie de sedare sau anestezie din varii motive. Fie nu amorţesc, au reflexe faringiene, nu tolerează intervenţiile orale sau au fobie de ace. De asemenea, mulţi dintre ei preferă sa acopere cât mai mult din tratament într-o singură şedinţă la stomatolog.

Amorţirea
Unele persoane percep diferit durerea. Uneori este imposibilă amorţirea zonei de intervenţie. Prin anestezie generală sau sedare, această problema este eliminată.

Tratament extensiv
Pentru procedurile de restaurare dentară prin implant dentar şi procedurile de durată precum operaţiile parodontale, tratamentele de canal sau intervenţiile chirurgicale, anestezia oferă un confort sporit pacientului.

Persoanele foarte ocupate pot apela la anestezie pentru a economisi timp. Sub anestezie, pacientul poate beneficia de mai multe tratamente într-o singură şedinţă.

Reflexul farigian
Uneori, teama de procedurile stomatologice este generată de reflexul faringian activat atunci cand sunt inserate obiecte în cavitatea bucală. De asemenea, teama de înec sau de înghiţirea instrumentelor stomatologice poate provoca reflexul faringian. Anestezia ajută la eliminarea acestei senzaţii şi la desfasurarea optimă a tratamentului.
Copiii nu se nasc cu teama de medicul stomatolog, doar întâmplările neplăcute activează acest sentiment negativ. Mulți copii au avut experiențe dureroase care au condus la anxietate și la refuzul de a vizita medicul stomatolog, iar majoritatea rămân cu aceste temeri până la maturitate.

De asemenea, părinții care au avut parte de o experiență traumatizantă pe scaunul stomatologic transmit anxietatea copiilor, de multe ori involuntar.

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.