Tehnologia PRGF vindecare rapidă

Tehnologia PRGF (cu trombocite bogate în plasmă) este un procedeu care accelerează vindecarea post-intervenție prin care medicul dentist creează cu ajutorul unui dispozitiv numit centrifugă, direct în cabinet, în doar câteva minute și utilizând exclusiv proteinele din sângele pacientului, plasma care accelerează procesul de vindecare al unei zone pe care s-a intervenit chirurgical (implant dentar, sinus lift etc.).

 

Clinica DENT ESTET este prima clinică dentară din România care a introdus tehnologia PRGF în cabinetul stomatologic, încă din 2007, în procedurile de implant dentar și în cazul intervențiilor dentare cu un grad ridicat de complexitate. Dr. Dragoș Calangiu este printre primii medici stomatologi din țară ce au efectuat intervenții complexe și au utilizat cu succes tehnologia PRGF.

În momentul de față, pacienții pot opta cu încredere pentru această variantă de tratament, clinicile noastre fiind dotate cu 2 dintre cele mai bune aparate de centrifugare, asemenea clinicilor stomatologice mari din Europa.

Cum funcționează?

Pentru a obține plasma ce conține proteinele care grăbesc procesul de regenerare a țesutului afectat, stomatologul recoltează pacientului o cantitate mică de sânge. Acesta este introdus în centrifuga care separă plasma din sange ce va fi aplicată ulterior pe zona în care se intervine chirurgical.

De asemenea, prin centrifugare se poate obține și membrană naturală, care înlocuiește membrana artificială utilizată în cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift. Astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a intervenției crește la 100% și timpul de vindecare scade considerabil.

Beneficiile tehnologiei PRGF:

 • Recuperare generală a pacientului accelerată
 • Timp de vindecare mult mai scurt
 • Regenerare rapidă a țesuturilor
 • Lipsa durerii
 • 0% rată de respingere a organismului, folosind sângele pacientului integrarea este imediată
 • Grad de confort ridicat post-intervenție
 • Risc scăzut de apariție a infecțiilor sau al altor complicații
 • Nu există riscul transmiterii altor afecțiuni, de vreme ce sângele este recoltat pe loc pacientului

Tipuri de tratamente dentare în care poate fi utilizată centrifuga:

 • Intervenția de implant dentar
 • Adiție osoasă pentru implantul dentar
 • Repararea osului – plasma cu proteine obținută prin centrifugare poate fi utilizată cu succes și în reconstrucția feței pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extracția unui dinte sau a unui chist
 • Vindecarea abcesului dentar

Ce este centrifuga?

Centrifuga dentară este un aparat care utilizează forța centrifugă prin care se separă plasma cu proteine din sângele pacientului, în aproximativ 8 -10 minute, urmând ca aceasta să fie folosită ulterior în vindecarea zonelor pe care s-a intervenit chirurgical.

În esență, fiecare organism deține un kit de auto-regenerare și vindecare. Cu ajutorul tehnologiei PRGF, putem crește gradul de confort și de vindecare al pacientului post-intervenție dentară, în câteva minute și în cabinetul medicului dentist.

Consultă lista de prețuri

Cum doriţi sa fiţi contactat?

Tratamentul dentar solicitat:

Oraș*

*Prin completarea acestui formular accept să fiu contactat pe email și/sau telefon în vederea realizării unei programări și obținerea mai multor informații despre tratamentul solicitat.