Tratamentele de reconstrucție dentară cu o estetică deosebită reprezintă proceduri realizate de către medicul dentist specialist, pentru a trata o afecțiune de ordin funcțional și estetic și pentru a reda pacientului încrederea, confortul și sănătatea zâmbetului.

De aceea, este important ca pacientul să aleagă corect din prima medicul specialist în estetică dentară, pentru a evita retratamentele ce pot afecta sănătatea dintelui și estetica acestuia pe termen lung.

Medicii noștri specializați în tratamente de estetică dentară și stomatologie conservativă, realizează tratamente de reconstrucție a zâmbetului cu ajutorul microscopului ZEISS, oferind lucrărilor protetice o calitate estetică și o acuratețe deosebite. Utilizarea microscopului în reabilitările orale și retratament protetic, realizând cu ajutorul microscopului șlefuirea, chiuretajul subgingival și controlul marginal al exactității lucrărilor protetice.
Utilizarea microscopului în lucrările protetice ajută la creșterea calității și a esteticii rezultatului final al unui tratament stomatologic.

Smile makeover bio-estetic

Anamneză caz: Pacienta prezintă o lucrare veche (4 coroane solidarizate, din acrilat), necorespunzătoare din punct de vedere al adaptării marginale, formei și culorii acesteia.

c1
Foto 1: Situația inițială

Etapele reconstrucției zâmbetului prin tratamente de estetică și protetică dentară:

1. Îndepărtarea restaurărilor protetice fixe (ablația lucrării), urmată de reprepararea și debridarea peretelui gingival și dentar în scopul eliminării inflamației parodontale și vindecării gingivale
2. Realizarea unor coroane provizorii în laborator pentru a stabiliza parodonțiul

c2
Foto 2: Coroane provizorii

3. Cimentarea lucrării
Cimentarea coroanelor integral ceramice biocompatibile cu organismul pacientului se face adeziv și cea mai bună izolare este cea realizată cu diga. Fixarea coroanelor pe dinți este mai simplă și predictibilă.
c3
Foto3: Aspect lucrare retratament protetic după o săptămână

*Acesta este un studiu de caz, iar informațiile incluse pot avea un rezultat diferit în funcție de cazul fiecărui utilizator.