Uneori, deși avem grijă de sănătatea zâmbetului nostru, intervin factori externi care ne schimbă structura și estetica dinților și care ne determină să optăm pentru o reconstrucție dentară completă cu ajutorul unui tratament de estetică dentară. Acesta a fost și motivul pentru care pacienta noastră Maria a ales să își transforme zâmbetul, deși perfect sănătos, în perfect sănătos și estetic.

“Când a intrat în cabinet, Maria mi-a spus că își dorește zâmbetul acela perfect care îți redă încrederea! Dinții ei erau perfect sănătoși, dar afectați sever de o discromie dentară cauzată de administrarea în copilărie, pe o perioadă lungă de timp, a unei medicații pe bază de tetraciclină. Astfel, dinții și-au pierdut estetica, prezentând colorații pe toata suprafața lor de culoare maroniu închis. Dincolo de severa discromie, pacienta dorea să corecteze și spațiile interdentare puțin mai mari pe care le prezenta. Am înțeles cazul, nevoile estetice, am realizat setul de investigații de diagnostic, am luat amprentele și în câteva ședințe Maria a obținut o reconstrucție completă a zâmbetului cu ajutorul a 10 fațete și 10 coroane dentare EMAX”, ne-a mărturisit dr. Cristi Csapo, specialist estetică dentară și certificat internațional în tehnica Digital Smile Design.

 

Ce este discromia dentară?

Colorarea dinților sau petele colorate care apar pe dinți și îi oferă un aspect inestetic poate avea mai multe cauze, una dintre acestea fiind tratamentul medicamentos cu tetraciclină. În funcție de durata acestuia, de stadiul în care se află dentiția, de vârsta pacientului (de obicei debutul are loc în copilărie), de expunerea dintelui la substanță, culoarea acestuia se poate schimba în gălbuie, cenușie și chiar maronie și din păcate pentru pacient este permanentă. În multe dintre cazuri, incisivii centrali și laterali devin maronii și cei din interiorul arcului de deschidere a zâmbetului capătă un aspect gălbui.

 

Cum tratăm zâmbetul inestetic rezultat în urma acțiunii de administrare a tetraciclinei?

Este foarte dificil să tratăm petele apărute în interiorul smalțului deoarece riscăm să distrugem dentina și poate chiar, prin acțiuni prea invazive, să pierdem dintele. De aceea, dacă dintele este sănătos, ca în cazul pacientei Maria, medicul specialist în estetică dentară poate oferi pacientului o soluție estetică, rapidă, minim invazivă și pe termen lung cu ajutorul fațetelor și coroanelor dentare. Acestea au și un alt beneficiu extrem de important din punct de vedere estetic: arată ca dinții naturali, ceea ce întregește și menține pe termen lung armonia feței.

 

În materialul video de mai jos, Maria ne povestește cu emoție despre experiența la DENT ESTET și ce a determinat-o să își încredințeze zâmbetul echipei noastre de specialiști: