Implant dentar

În ultimii ani, tot mai mulți pacienți apelează la tratamentul cu implant dentar, iar la nivel mondial peste 3 milioane de pacienți optează pentru o astfel de soluție. 

Implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și care redă în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a acestora, conform Academiei Americane de Implantologie Dentară.

Implant dentar

Efectele funcționale și emoționale ale dinților lipsă

 

Lipsa unuia sau a mai multor dinți are un impact deosebit asupra calității vieții, afectând atât funcționalitatea și estetica zâmbetului, cât și sănătatea fizică și mentală.

Implantul dentar schimbă modul în care trăim: conceput ca structură de bază pentru a înlocui un dinte lipsă, care odată protezat cu coroana dentară definitivă arată, are aspectul și funcționează ca un dinte natural.

Poza
efecte

După tratamentul cu implant dentar, pacientul își recapătă funcția masticatorie și își redobândește armonia feței și estetica zâmbetului.

Ce este implantul dentar?

 

Tratamentul cu implant dentar reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă sau care se află într-un stadiu avansat de deteriorare și nu mai pot fi salvați.

Păstrarea integrității pe termen lung și faptul că preia toate funcțiile și caracteristicile unui dinte natural, fac din implantul dentar soluția cea mai recomandată de către medicii dentiști din întreaga lume.

La nivel mondial, rata de succes a implantului dentar depășește 98% fapt ce îl poate transforma într-o soluție de tratament pe viață. (Conform US National Library of Medicine National Institutes of Health)

Poza
ce este

În țara noastră, 7 din 10 români au cel puțin un dinte lipsă, iar 93% dintre pacienții care au beneficiat deja de înlocuirea dinților cu implant dentar sunt satisfăcuți de alegerea făcută (conform studiul efectuat de DENT ESTET cu suportul agenției de cercetare de piață 360insights).

Cristian Csapo-Martinescu
Dr. Cristian Csapo-Martinescu:

“Implanturile dentare ceramice, soluții premium și de ultimă generație în implantologie, reprezintă fuziunea ideală între estetică și biocompatibilitate, adaptându-se în mod natural la materialul biologic al pacientului!”

Beneficiile unui implant dentar

Îmbunătățește sănătatea dentară și generală

 • Tratamentul cu implant dentar previne accentuarea resorbției osoase. Atrofierea naturală a osului alveolar începe în momentul în care s-a pierdut dintele, și dacă nu se acționează imediat, aceasta determină complicații care pot duce până la pierderea dinților vecini. Statistic, volumul osos scade cu 50% în primii 3 ani de la extracția dentară ceea ce face ca intervențiile după această perioadă să devină mai complexe. 
 • Implanturile dentare arată și funcționează ca dinții naturali. Odată inserate, acestea se osteointegrează pentru a preveni pierderea de masă osoasă și pentru a menține armonia feței și sănătatea țesuturilor moi (gingiile)
 • Tratamentul cu implantul dentar îmbunătățește sănătatea generală a organismului. Cu dinți puternici și funcționali, pacienții pot reveni la o alimentație normală și sănătoasă.

Reprezintă o soluție de încredere

 • Implanturile dentare se osteointegrează în 1-3 luni de la intervenție, astfel încât devin corp comun cu osul, neexistând riscul să se mobilizeze.
 • Cu o îngrijire orală adecvată, implanturile dentare pot rezista toată viața, fiind, astfel, cea mai bună investiție atunci când vorbim despre înlocuirea unui dinte lipsă.
 • Rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de peste 98%, conform studiilor internaționale – nivel care depinde de calitatea implantului dentar și de complexitatea cazului.

Redă încrederea zâmbetului

 • Lucrarea completă formată din implant dentar și protezare finală are efect de facelifting: corectează asimetriile feței și redă chipului un aspect armonios și întinerit (în special în cazul pacienților cu multiple edentații dentare, al căror contur facial avea un aspect îmbătrânit). 

 • Crește nivelul încrederii de sine și ajută la menținerea unei stări optime de sănătate orală.

 • Implanturile tale dentare sunt unice. Fiecare dinte nou (coroana permanentă) este personalizat în culoarea, forma și dimensiunea asemănătoare dinților naturali pentru a reda zâmbetului aspectul natural.

Masterplanul DE Implantologie Digitală Protocol Unic în România aplicat în cadrul clinicilor DENT ESTET

Masterplanul DE Implantologie Digitală este un protocol de lucru menit să faciliteze tratamentele cu implant dentar și să asigure pacientului o experiență completă în toate clinicile DENT ESTET.

Noile tehnici medicale și tehnologii digitale pe care le folosim ne permit scurtarea timpului de așteptare, reducerea disconfortului în cabinet și intervenții cu grad de invazivitate redus la minim.

Centrul integrat de implantologie DENT ESTET cumulează:

 • Echipa multidisciplinară
 • Tipurile de implanturi dentare premium
 • Tehnologiile digitale
 • Departamentul de protetica dentară - laboratorul dentar digital Aspen
 • Mentenența implanturilor dentare
 • Serviciile speciale conexe

Împreună, toate componentele Masterplanului De Implantologie Digitală asigură un flux clar și eficient de tratament.

Astfel, protocolul urmărește parcurgerea tuturor etapelor pornind de la investigațiile inițiale, protocolul de chirurgie și finalizând cu mentenanța pe termen lung a implanturilor dentare.

Beneficiile tratamentului cu implant dentar la DENT ESTET

DE All-In-One ClinicDE All-In-One Clinic

Toate etapele de tratament și investigațiile clinice digitale sunt realizate în aceeași clinică. În fiecare clinică DENT ESTET sunt cumulate toate specializările stomatologiei sub același acoperiș, astfel încât, se eficientizează timpul pacientului la fiecare vizită și durata totală a tratamentului.

DE Strong TeamDE Strong Team

Succesul tratamentului este garantat de o echipă medicală performantă din care fac parte specialiști certificați internațional, atent selectați și cu experiență dovedită în practică.

DE GuaranteedDE Guaranteed

Toate tratamentele cu implant dentar sunt realizate printr-un act medical ireproșabil și garantate printr-un document unic al clinicilor DENT ESTET care atestă calitatea tratamentelor – Certificatul de ASUMARE a CALITĂȚII.

De asemenea, fiecare implant dentar beneficiază de o garanție extinsă oferită de producător și se referă la materialul constitutiv, de la 20 de ani până la garanție pe viață.

DE360SafetyDE360Safety

Clinicile DENT ESTET urmează protocoale stricte de sterilizare și siguranță a pacientului actualizate cu reglementările Colegiului Medicilor Dentiști din România și îmbogățite cu elemente din protocoalele clinicilor dentare de referință din Germania, UK, SUA și Franța.

DE TransparencyDE Transparency

După prima vizită, în care medicul coordonator realizează examenul clinic oral și investigațiile de radiologie digitală, fiecare pacient primește un plan de tratament complet, analizat de o comisie medicală cu specialiști din ramuri diferite ale stomatologiei/interdisciplinară.

Astfel, pacientul cunoaște, în mod transparent, alternativele și tratamentele de care are nevoie, etapele, costurile finale și durata tratamentului. De asemenea, acesta poate discuta cu medicul și pot alege împreună care sunt opțiunile de tratament cele mai potrivite pentru el.

DE CareDE Care

Comunicarea și stabilirea unei relații de încredere între medic și pacient sunt primii pași ai unui tratament de succes.

Înaintea începerii tratamentului, medicul îi prezintă pacientului realitatea cu privire la sănătatea lui dentară și care este procesul prin care se poate ajunge la designul zâmbetului dorit.

Investigațiile inițiale și anamneza complexă care i se realizează fiecărui pacient sunt suportul obligatoriu în realizarea unui plan de tratament corect și complet.

În plus, echipa de Patient Care CoordinatorR păstrează o relație constantă și deschisă cu pacienții, pentru a le oferi acestora siguranța și suportul de care au nevoie pentru finalizarea tratamentului și mentenanța ulterioară.

Dr. Alexandru Georgescu
Dr. Alexandru Georgescu:

„Alegem implantul Nobel pentru calitatea lui premium, dar și pentru beneficiile pe care le oferă în soluțiile de tratament unitare sau în cazul sistemului All-on-4. Implantul dentar Nobel Biocare oferă mai mult decât un zâmbet, este, practic, o șansă la o nouă viață pentru pacient. Este o alegere care oferă siguranță și validare internațională prin studii științifice publicate în jurnale acreditate.”

DENT ESTET Echipa

Specializările medicale și experiența vastă în cabinet sunt criteriile care stau la baza selecției stomatologilor noștri în echipa de implantologie.

Medicii noștri sunt deopotrivă specialiștii și artizanii care au competența de a transforma zâmbetul și a îmbunătăți viața pacienților. Medicul coordonator dedică timp pentru a cunoaște și a înțelege nevoile, dorințele și temerile pacienților și caută soluțiile optime de tratament. Atenția personalizată oferită are rolul de a construi o relație de încredere între medic și pacient pe termen lung.

Tratamentele pe care le realizăm reprezintă efortul unei echipe de specialiști: implantolog, protetician și tehnician dentar în cooperare cu pacientul, implicat activ în alegerea esteticii noului zâmbet. Conectați continuu la studii și cursuri postuniversitare, cu experiență în cazuri complexe și empatie pentru pacient sunt complet dedicați sănătății acestuia pe termen lung.

Elementele unui implant dentar complet

Șurubul / implantul dentar propriu-zis: joacă rolul unei rădăcini artificiale și este inserat în os. Acesta este baza dintelui și poate susține unul sau mai mulți dinți artificiali (coroane). Șurubul, realizat din titan, aliaj de titan cu zirconiu sau ceramică, se poate folosi pentru înlocuirea unui singur dinte atunci când susține o singură coroană, sau poate fi angrenat în punți pe implanturi.

Bontul face legătura între șurub și dintele artificial. Bonturile sunt specifice fiecărui tip de implant și este extrem de important ca acestea să fie originale și nu de la alți producători, altele decât firma de la care s-a folosit implantul dentar. O adaptare deficitară chiar și la nivel microscopic poate duce în timp, la inflamații ale țesuturilor periimplantare sau la ruperea bontului.

Coroana dentară reprezintă partea estetică a dintelui artificial. Aceasta este realizată în laboratorul de tehnică dentară, astfel încât să fie cât mai aproape ca formă și culoare cu cea a dintelui natural.

Implantul dentar vs. alte metode de tratament

 

De la lansarea sa în 1952 și până în prezent, implantul dentar a fost perfectat astfel încât a devenit alegerea primară a specialiștilor pentru înlocuirea dinților lipsă. 

Pe lângă tratamentul cu implant dentar, există și soluții temporare de tratament, mai puțin costisitoare, dar cu implicații nedorite asupra sănătății dentare pe termen lung: 

 • Puntea dentară este soluția tradițională care presupune înlocuirea dintelui lipsă cu o lucrare dentară care se susține pe dinții vecini. Lucrarea protetică formată din cele 3 coroane presupune șlefuirea celor 2 dinți sănătoși pe care este fixată.
 • Proteza dentară mobilizabilă este o lucrare protetică mobilă care se sprijină pe gingii pentru suplinirea dinţilor lipsă. Aceasta poate fi realizată pentru întreaga arcadă sau parțial, pentru câțiva dinți. 

Aceasta accentuează resorbția osoasă, iar ulterior o intervenție cu implanturi dentare devine un caz complex.

Iată mai jos un tabel comparativ cu cele 3 tipuri de tratamente pentru dinții lipsă:

Proteză dentară

Proteză dentară

Punte dentară

Punte dentară

Implant dentar

Implant dentar

Longevitate

5 - 7 ani

7 - 10 ani

15 ani - nelimitat

Menținerea dinților vecini sănătoși

uneori

nu

da

Transferarea forței de masticație către

dinți/gingii

dinți vecini

os

Prevenirea pierderii densității osoase și menținerea aspectului feței

nu

nu

da

Necesitatea ajustărilor periodice

da

da

nu

Pierderea accelerată a dinților vecini

da

da

nu

Proteză dentarăProteză dentară

Longevitate

5 - 7 ani

Menținerea dinților vecini sănătoși

uneori

Transferarea forței de masticație către

dinți/gingii

Prevenirea pierderii densității osoase și menținerea aspectului feței

nu

Necesitatea ajustărilor periodice

da

Pierderea accelerată a dinților vecini

da

Punte dentarăPunte dentară

Longevitate

7 - 10 ani

Menținerea dinților vecini sănătoși

nu

Transferarea forței de masticație către

dinți vecini

Prevenirea pierderii densității osoase și menținerea aspectului feței

nu

Necesitatea ajustărilor periodice

da

Pierderea accelerată a dinților vecini

da

Implant dentarImplant dentar

Longevitate

15 ani - nelimitat

Menținerea dinților vecini sănătoși

da

Transferarea forței de masticație către

os

Prevenirea pierderii densității osoase și menținerea aspectului feței

da

Necesitatea ajustărilor periodice

nu

Pierderea accelerată a dinților vecini

nu

Când este recomandat tratamentul cu implant dentar?

 

Dacă ai pierdut cel puțin un dinte sau ai un dinte care nu mai poate fi salvat printr-un alt tratament dentar conservativ, prima recomandare a medicului dentist va fi tratamentul cu implant dentar.

Este foarte important să iei decizia la timp pentru a preveni pierderea de os, deplasarea dinților, și alte efecte negative care îți pot influența sănătatea dentară, aspectul facial și chiar calitatea vieții.

Poza
Implant dentar recomandat
Implant

 

Implanturi dentare pentru toată gura

Pacienții care au nevoie să înlocuiască o arcadă sau ambele arcade dentare cu un nou set de dinți pot opta pentru sisteme de protezare fixă, în urma cărora pacientul poate beneficia de lucrări provizorii în 24 de ore.

Implant

 

Implant dentar multiplu

În multe dintre situații, pacientului îi lipsesc mai mulți dinți, sau îi poate pierde ca urmare a gradului avansat de deteriorare, dar gingiile și țesuturile moi rămân sănătoase. Pentru a menține integritatea dinților vecini, medicul implantolog recurge la o soluție de tratament cu implanturi multiple.

Implant

 

Implant dentar individual

În cazul pierderii unui singur dinte din cauza unei carii avansate, a unui accident sau afecțiunii parodontale, acel dinte poate fi înlocuit cu un implant dentar care arată și se simte ca un dinte natural.

Dr. Alice Gavrilescu
Dr. Alice Gavrilescu:

„Cu un design modern, implantul Bredent are o excelentă stabilitate primară, fapt care îl face extrem de potrivit atât în cazurile în care trebuie înlocuit un singur dinte, cât și în cazurile complexe de reabilitare a unei arcade edentate.Este o soluție fiabilă și sigură pentru implantare și restaurare imediată, astfel încât masticația să se poată relua într-o singură zi.”

Tipuri de implant dentar

Implantul dentar NobelPearl®

Implantul dentar NobelPearl®

 • 100% metal free
 • Are garanție pe viață dată de producător, la nivel internațional
 • Zirconia – o alternativă la titaniu
 • Conexiune internă ce nu necesită cimentare
 • Estetică naturală – în armonie cu țesutul moale
 • Adeziune la nivelul țesutului moale
 • Afinitate scazută pentru depunerea plăcii bacteriene
Vezi mai multe
Implantul dentar Straumann Pure Ceramic

Implantul dentar Straumann Pure Ceramic

 • Fără metale, testat mecanic înainte de inserare
 • Estetică similară dinților naturali, datorită culorii sale ivoire
 • Posibilitate de protezare provizorie imediată, vindecare rapidă
 • Suprafața unică ZLA® cu caracteristici revoluționare de osteointegrare rapidă
 • Are garanție pe viață dată de producător
Vezi mai multe
Sistemul de implant dentar All-on-4®

Sistemul de implant dentar All-on-4®

 • Dedicat pacienților care suferă de edentație totală
 • Are garanție pe viață dată de producător pentru componentele implantului
 • 100% estetic și funcțional
 • Tratament realizat în 24H
 • Poate elimina adiția osoasă în anumite cazuri
Vezi mai multe
Implantul Straumann PRO Arch®

Implantul Straumann PRO Arch®

 • Dedicat pacienților care suferă de edentație totală
 • Procedură 100% fără durere, cu ajutorul tehnologiilor digitale
 • Elimină adiția osoasă
 • Are garanție pe viață dată de producător
Vezi mai multe
Bredent® Fast & Fixed - sistem 4-6 implanturi

Bredent® Fast & Fixed - sistem 4-6 implanturi

 • Dedicat pacienților care suferă de edentație totală
 • Procedură 100% fără durere, cu ajutorul tehnologiilor digitale
 • Timp redus de tratament
 • 20 de ani garanție de la producător
Vezi mai multe
Implantul dentar Straumann® BLX

Implantul dentar Straumann® BLX

 • Osteointegrare în 4 săptămâni
 • Încărcare imediată și disconfort minim
 • Adaptabilitate pentru orice tip de țesut osos
 • Materiale inovatoare: Roxolid® și SLActive®
 • Rezultate previzibile în toate situațiile clinice
 • Garanție pe viață oferită de producător
Vezi mai multe
Implantul dentar NobelSpeedy®

Implantul dentar NobelSpeedy®

 • Implantul premium cu cea mai îndelungată istorie de cercetare și dezvoltare din lume
 • Înglobează cea mai avansată tehnologie de pe piață
 • Osteointegrare rapidă
 • Versatilitate prin tipurile de implant existente
 • Numărul 1 în SUA
 • Are garanție pe viață dată de producător, la nivel internațional
Vezi mai multe

Etapele tratamentului cu implant dentar

Planificarea și consultația de specialitatePlanificarea și consultația de specialitate

Primul pas pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru implantul dentar îl reprezintă consultația de specialitate. În baza examinării orale a medicului în cabinet, a investigațiilor clinice de radiologie digitală (tomografie computerizată CBCT) medicul va stabili planul de tratament optim și etapizarea acestuia.

Pentru a oferi acuratețe și precizie procesului de inserare a implanturilor dentare, se va realiza o simulare de inserție 3D digitală a implantului pe baza CBCT. Cu ajutorul acestor rezultate, medicul va stabili cum va decurge intervenția chirurgicală.

Inainte de intervenție, pentru siguranța pacientului, se va realiza un set de analize standard. În cazul în care analizele nu corespund, medicul are responsabilitatea de a înștiința pacientul și de a reprograma intervenția.

Cariile, infecțiile de canal sau parodontopatitele sunt tratatate înaintea inserării implantului dentar.

Înainte de intervenție, este obligatoriu ca pacientul să realizeze ședința de profilaxie periodică, astfel încât dinții și țesuturile moi să fie curățate profesional și bacteriile îndepărtate.

Anestezierea și pregătirea pacientuluiAnestezierea și pregătirea pacientului

Înainte ca pacientul să intre în cabinet pentru a fi pregătit în vederea intervenției, acestuia i se vor înmâna consimțământul chirurgical (cu toate detaliile procedurii) și chestionarul pre-anestezie pentru ca acesta să fie corect informat asupra procedurii pe care urmează să o desfășoare. 

Pentru a crește gradul de confort al pacientului, se va efectua o anestezie digitală cu dozaj controlat mecanic. De altfel, pe toată durata intervenției medicul implantolog va fi asistat medicul anestezist.

În cazul intervențiilor complexe (sinus lifting, adiție osoasă), se recomandă pacientului utilizarea kit-ului PRGF, prin care se creează membrană din sângele pacientului (direct în cabinet), care accelerează procesul de vindecare a zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical.  

Inserarea implantului dentar și protezarea finalăInserarea implantului dentar și protezarea finală

În ziua intervenției:

 • În cazurile în care este posibil, pacientul primeste protezare provizorie în aceeași sedință cu inserarea implantului.
 • Implanturile dentare Nobel Biocare, Straumann si Bredent pot permite inserarea implantului imediat post extracțional, decizie ce poate fi luată doar de medicul implantolog, la momentul extracției.
 • În cazul pacienților cu edentație totală care primesc sistem de implanturi de tipul Nobel All-on-4, Straumann Pro Arch si Bredent Fast & Fix lucrarea protetică provizorie se realizează în 24 de ore.
 • Post-intervenție, pacientul va primi schema de medicație de la medicul implantolog și va realiza un OPG (radiografie digitala panoramică) și CBCT (computer tomograf) de control gratuit.

La 7-10 zile de la intervenție:

După ce implantul dentar a fost cu succes inserat în os, pe baza ghidului chirugical digital realizat de medicul implantolog, la 7-14 zile distanță sunt îndepărtate firele de sutură - în funcție de complexitatea cazului.

Protezarea finală durează în funcție de tipul de implant folosit și de gradul de complexitate a cazului:

 • Implanturile dentare cu integrare rapidă Nobel Active și Straumann SLA Active primesc lucrarea protetică finală în 2 luni de la intervenție.
 • Pentru cazurile complexe, cu intervenții laborioase cu adiție osoasă și sinus lifting protezarea finală se realizează după 6-9 luni de la intervenție.
 • Pentru intervențiile cu sisteme de implanturi de tipul Nobel All-on-4, Straumann Pro Arch și Bredent Fast & Fix lucrarea protetică finală se realizează în 4-6 luni de la intervenție.

După protezarea finală a lucrării, clinica DENT ESTET oferă pacientului un Certificat de ASUMARE a CALITAȚII, în care sunt asigurate controalele și ședințele periodice de profilaxie, este certificată calitatea actului medical și oferită garanție extinsă tratamentului realizat.

În tot acest timp, este necesară respectarea igienei orale acasă, a programului de controale periodice și a ședințelor de profilaxie recomandate de medic.

Recuperare și recomandări după implant dentar

Pentru majoritatea pacientilor cu interventii simple uni sau bidentare disconfortul post operator este minim. Acești pacienți trebuie să respecte recomandările medicului pentru a preveni eventuale complicații.

În cazul intervențiilor mai complexe, pacienții pot simți un disconfort local, gingiile se vor inflama, pot apărea echimoze, edemul și sângerări minore.

Medicul va recomanda medicamente pentru ameliorarea durerii și calmarea inflamațiilor locale și tratament cu antibiotice.

Poza
Recuperare

Pentru a evita posibile complicații, pacientul trebuie să țină cont de următoarele indicații ale medicului stomatolog:

 • După intervenție se ține o compresă rece pe obraz pentru a reduce inflamarea.
 • Se respectă medicația recomandată de medic.
 • Nu se atinge cu limba zona operată pentru a evita apariția inflamațiilor. Sensibilitatea va scădea treptat, pe toată perioada de recuperare.
 • Periajul poate fi reluat la indicațiile medicului chiar din prima zi după intervenție pentru a preveni acumularea de placă bacteriană, însă este recomandat să se foloseasca o periuță cu peri moi pentru zona operată și în niciun caz periuța electrică.
 • Se evită consumul de alimente sau băuturi fierbinți până când va trece efectul anesteziei și evită consumul de cafea sau alcool în primele șapte zile după operație, deoarece poate crește riscul de apariție a hemoragiei.
 • Nu este recomandat să se consume alimente făinoase, deoarece se lipesc de gingie și pot provoca inflamații. În schimb, pot fi consumate alimente moi până când sunt îndepărtate firele de sutură.
 • Se evită fumatul, deoarece poate duce la apariția unor complicații serioase și la eșecul tratamentului.
 • Sunt obligatorii vizitele regulate pentru controlul periodic, așa cum sunt stabilite de către medicul stomatolog.

Îngrijirea implanturilor dentare

Implanturile dentare se simt similar dinților naturali și se îngrijesc la fel.

Un tratament cu implant dentar realizat corect nu ar trebui să ridice probleme ulterioare dacă pacientul va avea o igienă orală constând în periaj dentar de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură precum și a dușului bucal.

Profilaxia și vizitele periodice la medicul stomatolog sunt, de asemenea, obligatorii.

Implantul dentar - contraindicații și riscuri

Implantul dentar nu este recomandat persoanelor cu diabet necontrolat, afecțiuni ale oaselor sau afecțiuni oncologice.

Există totuși cazuri în care un pacient cu diabet poate face implant dentar dacă glicemia este ținută sub control și pacientul are o dietă controlată.

În ceea ce privește vârsta, implantul dentar poate fi făcut doar după ce s-a încheiat creșterea osoasă, adică după perioada adolescenței.

Factori de risc care influențează negativ succesul tratamentului cu implant dentar:

 • Supraîncărcarea protetică
 • Infecții ale zonei recent operate
 • Deteriorarea nervului, vaselor de sânge sau a sinusurilor
 • Nerespectarea indicațiilor post-intervenție

Simptome de pierdere a implantului dentar

Apar la doar 2% din cazuri la nivel mondial

 • Durere acută și disconfort
 • Inflamarea gingiilor
 • Mobilitatea dinților pe implant
 • Dificultate la masticație
 • Mobilitatea implantului
 • Retracția gingivală
 • Secreție purulentă

Ce cuprinde prețul implantului dentar

Costul implantului dentar – o investiție pentru toată viața

Implantul dentar este varianta cea mai apropiată, funcțional și estetic, de dinții tăi naturali. 

Este soluția care îți redă bucuria de a-ți relua viața în mod normal, fără eforturi și restricții.

Atunci când iei decizia de a face un implant dentar ar trebui să iei în considerare mai mulți factori:

 • Realizarea tuturor investigațiilor necesare (tomografie computerizată CBCT, analize de sânge etc.) pe baza cărora medicul realizează un plan de tratament corect, fără costuri suplimentare apărute pe parcurs
 • Numărul de implanturi necesare și tipul de implant dentar ales (acesta poate fi premium sau standard, single sau sistem de protezare fixă)
 • Experiența și pregătirea profesională a medicului implantolog, dar și a echipei medicale care se ocupă de cazul tău
 • Tehnologiile utilizate – există numeroase opțiuni de tratament care ajută la vindecarea mai rapidă a zonei asupra căreia s-a intervenit, sau care reduc durata tratamentului.

Atunci când compari diferite prețuri pentru implantul dentar, ține cont de toate etapele tratamentului. Minimum pe care trebuie să-l ai în vedere este prețul șurubului, al bontului, al coroanei dentare cât și al biomaterialelor, acolo unde este cazul.

La DENT ESTET principiile pe care le aplicăm atunci când comunicăm tarifele tratamentelor sunt:

DENT ESTETEvaluare interdisciplinară a cazului:

plan de tratament realizat de o echipă interdisciplinară de medici, astfel încât ne asigurăm că pacientul primește tratamentele de care are nevoie

DENT ESTET Asigurarea celei mai bune opțiuni pentru pacient:

tratamente și soluții de implant

DENT ESTETTransparența:

toate costurile sunt comunicate clar, de la început

DENT ESTET Oferirea de Beneficii suplimentare:

în care sunt incluse unele investigații în mod gratuit și un program de mentenanță gratuit timp de 2 ani

DENT ESTET Garantarea Investiției:

La fiecare implant, DENT ESTET eliberează un Certificat de ASUMARE a CALITĂȚII

Fiecare pacient este unic, organismul nostru este unic și de aceea, un plan de tratament corect este realizat exclusiv în baza particularităților medicale dar și a asteptarilor pacientului.

Planul de tratament cu implant dentar este individualizat în funcție de:
 • materialul biologic al pacientului
 • istoricul medical și eventuale afecțiuni preexistente
 • alte tratamente necesare înainte pentru asigurarea unei sănătăți dentare optime
 • nevoia de proceduri corective în cazul pierderii densității masei osoase – adiție de os
 • materialele din care este realizat implantul dentar
 • numărul de implanturi dentare necesare
 • tehnologiile utilizate pentru investigații, diagnostic și tratament

Consultă tarifele pentru fiecare tip de implant dentar

Prof. Dr. Paulo Malo
Prof. Dr. Paulo Malo

“Tehnologia All-on-4 vine ca o soluție la o provocare importantă, aceea de a reabilita oral persoanele edentate și îndeosebi pe cele fără dinți și fără os. În acest caz, recomandarea clasică era purtarea protezei dentare pentru toată viața. Astfel, după câțiva ani de cercetare am descoperit că dacă inserăm doar 4 implanturi cu o angulație specifică și într-o anumită poziție, putem crea o proteză fixă cu o rată de succes ridicată, în multe cazuri de 100%. Succesul este imens numai imaginându-vă cum este să ii spui unui pacient căruia i s-a oferit ca alternativă pe viață proteza dentară că îi poți oferi dinți ficși în aproximativ o zi și că putem face asta fără adiție osoasă și cu o rată de reușită mult mai mare decât în cazul grefei osoase. În plus, această tehnică nouă care nu necesită adiție de os are costuri reduse la jumătate față de o procedură completă standard (care include și adiție osoasă) și reprezintă un fel de miracol pentru pacienți.”

Întrebări frecvente despre implantul dentar:

1

Care este cel mai bun implant dentar?

Cel mai bun implant dentar este cel potrivit ție. În funcție de nevoile tale, medicul stomatolog îți va recomanda o plajă mai largă de implanturi. Cele mai moderne și cele preferate de către medici și pacienți sunt implanturile dentare considerate premium. În spatele lor stau zeci de ani de studii și cercetări, care au dus la crearea unor implanturi dentare performante din punct de vedere al rezistenței în timp, osteointegrării rapide și esteticii.

2

Câte implanturi sunt necesare unui pacient edentat total?

În cazul pacienților edentați total care beneficiază de sistemele de implant All-on-4 și All-on-6 este nevoie de 10 implanturi (4 mandibulă și 6 maxilar) pentru redarea unui zâmbet complet.

3

Persoanele cu diabet pot beneficia de implanturi dentare?

În condițiile unui diabet zaharat cu glicemie stabilă și fără alte complicații medicale grave, se poate realiza procedura de implantare. Există chiar și anumite tipuri de implant dentar Straumann recomandate pentru acești pacienți, deoarece suprafața tratată a implantului permite o vindecare mai rapidă.

4

Ce fel de anestezie se folosește în timpul intervenției de implant dentar?

În timpul intervenției se folosește de regulă anestezie locală, dar există și situații, în cazul pacienților anxioși, când se recurge la anestezie generală.

5

Care este rata de succes a unui implant dentar?

La nivel global, rata de succes a implantului dentar este de 98%.

6

Am nevoie de concediu medical după implantul dentar?

Nu este nevoie de concediu medical după realizarea intervenției cu implant dentar. Pacientul reia activitățile cotidiene imediat.

7

Se va simți ca un dinte natural implantul?

Implantul dentar se simte și arată ca un dinte natural. Procesul de osteointegrare este rapid, așa că organismul îl va percepe precum o rădăcină naturală.

8

La cât timp după implant dentar se scot firele?

Firele post intervenție se scot după 7 – 10 zile, în funcție de complexitatea procedurii efectuate.

9

În cât timp se vindecă un implant dentar?

Perioada de recuperare variază de la 4 la 6 luni, în funcție de materialul genetic al pacientului, dar activitatea cotidiană se reia fără probleme imediat după intervenție.

10

La ce perioadă după extracție îmi pot pune un implant dentar?

Medicii DENT ESTET recomandă o perioadă de 3 – 4 luni de vindecare post extracție. Există și situații în care se realizează implantul imediat după extracție, în aceeași ședință. Această decizie este luată de medic în timpul intervenției ținând cont de cantitatea de os disponibilă și de situația dintelui extras (dacă există sau nu infecție).

11

Cât rezistă în medie un implant dentar?

Durata unui implant dentar variază în funcție de tipul implantului, materialului genetic al pacientului (nu sunt probleme grave de sănătate), experiența medicului dar și atenția acordată igienei orale post intervenție. Un implant dentar premium (Straumann, Nobel Biocare) realizat corect de către un medic specialist și pentru care pacientul vine la fiecare 6 luni la controlul periodic poate dura peste 40 de ani. De reținut este faptul că igiena orală joacă un rol important în durata de viață a unui implant dentar.

12

Cât durează un implant dentar?

Intervenția de implantare durează aproximativ o oră în cazul unui implant dentar.

13

Ce șanse sunt ca sistemul de implant dentar să fie respins de organism?

Igiena dentară corespunzătoare, vizita periodică la medicul stomatolog, de cel puțin 2 ori pe an, ședințele regulate de profilaxie și evitarea obiceiurilor vicioase, precum fumatul, asigură reușita tratamentului cu implant dentar. Organismul nu poate respinge un implant dentar, însă lipsa igienei dentare poate duce la pierderea acestuia.

14

Vor apărea dureri după procedura cu sistem de implant dentar?

După realizarea sistemului de implant dentar, pacientul nu va întâmpina dureri. Acesta își poate relua activitățile zilnice fără niciun fel de problemă și fără să existe disconfort.

15

Cum voi arăta după tratament?

Medicii noștri sunt certificați în SUA în implantologie și estetică dentară și folosesc cele mai avansate tehnici de lucru, pentru a oferi fiecărui pacient zâmbetul pe care și-l dorește. În plus, cu ajutorul 3Shape TRIOS 3 Pod-Digital Impression Solution se poate vedea chiar de la prima consultație unde vor fi inserate implanturile și cum va arăta zâmbetul după finalizarea tratamentului.

16

Cât timp durează tratamentul?

DENT ESTET oferă tratamente avansate, realizate cu tehnologii de ultimă generație. Astfel, pacientul va beneficia de reconstrucția zâmbetului în doar 24 de ore, cu ajutorul sistemelor de implant dentar.

17

Sunt prea în vârstă pentru sistemul de implant dentar?

Vârsta nu reprezintă un impediment pentru tratamentul cu sistem de implant dentar. Totuși, cel mai avizat să afirme acest lucru este specialistul în implantologie. De aceea, este necesară realizarea unui scurt istoric medical pentru a fi consiliat în detaliu despre tot ceea ce pacientul urmează să întâmpine pe parcursul tratamentului.

18

Procedura de implantare este dureroasă?

Datorită tehnicilor inovatoare de sedare de care dispun clinicile Dent Estet, procedura de implantare a sistemului de implant multiplu este 100% nedureroasă.

19

Cine poate beneficia de sistemul cu implant dentar?

Sistemul de implant dentar se adresează pacienților care au cel puțin patru dinți lipsă sau cărora li s-a oferit ca alternativă purtarea protezei dentare.