Acreditări

Datorită experienței noastre de peste 20 ani pe piața stomatologică din România și dorinței constante de a evolua, am reușit să obținem, de-a lungul anilor, o serie de certificări internaționale extrem de importante și să punem bazele unor parteneriate de lungă durată cu entități prestigioase din domeniu.

World Federation of Orthodontists

World Federation of Orthodontists

Federația Mondială a Ortodonților (WFO) a fost formată la cel de-al patrulea Congres Internațional de Ortodonție din San Francisco din 1995, de către 69 de organizații afiliate. În momentul de față, numără peste 10.000 de participanți și 114 organizații afiliate. 

Scopul federației este de a promova arta și știința ortodonției în întreaga lume prin:

 • Încurajarea standardelor ridicate în ortodonția din întreaga lume.
 • Încurajarea și asistarea la formarea asociațiilor și societăților naționale de ortodonți.
 • Încurajarea și asistarea la formarea comisiilor de certificare naționale și regionale în domeniul ortodonției.
 • Promovarea cercetării ortodontice.
 • Difuzarea informațiilor științifice.
 • Promovarea standardelor dorite de pregătire și certificare pentru ortodonți.
 • Organizarea Congresului Internațional de Ortodonție care are loc cel puțin o dată la cinci ani.
American Association of Orthodontists

American Association of Orthodontists

Asociația Americană a Ortodonților (AAO) a fost creată în 1900 și este cea mai veche și cea mai mare organizație de stomatologi specialiști.  Doar dentiștii care finalizează cu succes un program de rezidențiat acreditat în ortodonție după finalizarea facultății sunt acceptați pentru aderare. Organizația numără peste 19.000 de membri ortodonți din Statele Unite, Canada și Europa.

Membrii AAO sunt specialiști înzestrați și foarte educați, ocupându-se cu diagnosticarea, prevenirea și tratarea neregulilor dentare și faciale, pentru a alinia corect dinții și maxilarele. Afiliații au numeroase beneficii: materiale educaționale și lucrări științifice, atât din domeniul ortodonției, dar și pentru managementul clinicilor dentare, acces la programe și evenimente specifice.

The European Federation of Periodontology

The European Federation of Periodontology

Federația Europeană de Parodontologie (EFP), fondată în 1991, este o organizație umbrelă formată din 37 de societăți științifice naționale dedicate promovării cercetării, educației și conștientizării științei și practicilor parodontale. Reprezintă peste 14.000 de parodontologi și profesioniști în domeniul sănătății gingivale din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

EFP, a cărui viziune strategică este exprimată prin sloganul „Sănătatea parodontală pentru o viață mai bună”, conduce conversația globală despre sănătatea parodontală.

Este forța motrică a EuroPerio, cea mai mare întâlnire științifică din lume dedicată parodontologiei. EuroPerio9, cea mai recentă dintre aceste întâlniri trienale, a avut loc la Amsterdam în iunie 2018 și a reunit mai mult de 10.000 de oameni.

Leading Implant Centers

Leading Implant Centers

Misiunea Leading Implant Centers este de a genera transparență în piață, cu beneficii majore pentru pacienți și persoane interesate să găsească medici implantologi cu experiență, atent validați și certificați în domeniu.

Leading Implant Centers, cu ajutorul unei comisii de cercetare științifică, a întocmit o listă de medici specialiști afiliați, aleși după criterii educaționale și de experiență foarte stricte: toți membrii trebuie să aibă minimum 4 ani de experiență practică în implantologie orală și cel puțin 200 de cazuri tratate cu succes. Pentru pacienți, certificarea acordată de Leading Implant Centers medicilor este o garanție a expertizei lor. Pacienții pot avea încredere deplină în specialiștii listați pe website-ul elvețian.

International Academy of Ceramic Implantology

International Academy of Ceramic Implantology

The International Academy of Ceramic Implantology is the first organization built around the idea of ceramic implants as the standard in modern implantology. IAOCI is a comprehensive source for patients and professionals in areas of work like research, news, articles about ceramic, zirconia and other metal-free implants.

The members of the Academy are dentists, surgeons, periodontists, dental technicians, students, professors and manufacturers. They have access to many top websites in the field, forums and research papers.

American Academy of Cosmetic Dentistry

American Academy of Cosmetic Dentistry

The American Academy of Cosmetic Dentistry is dedicated to furthering the progress of dental aesthetics in dentistry. The Academy promotes the highest standards in ethics and responsibility for the patient and offers higher education opportunities for doctors. This comes in the form of ideas and knowledge exchange and a premium supplier of information for doctors, but also for the public.

With a history of over 35 years, the American Academy of Cosmetic Dentistry consists today of over 5.000 trusted members: dentists, dental technicians, professors and researchers from over 70 countries. This global perspective allows the members to access the latest news and information about dental aesthetics.

AACD members are known as professionals, dedicated to developing their skills and knowledge, which they use to bring major changes in their patients’ lives.

Centru Planmeca Digital Academy

Centru Planmeca Digital Academy

Dent Estet Primăverii este cea mai mare clinică dentară complet digitalizată din România și, totodată, cel mai mare centru digital Planmeca de la noi din țară. Meritele noastre au fost recunoscute chiar de către domnul Heikki Kyostila, CEO și fondator Planmeca Oy. Această distincție atestă integrarea tehnologiei revoluționare în toate procesele medicale din clinică.

Planmeca Oy este lider global în multe domenii ale tehnologiei medicale, cu produse distribuite în peste 120 de țări din întreaga lume. Gama de produse acoperă unități dentare digitale, soluții CAD / CAM, dispozitive de imagistică 2D și 3D de clasă mondială și soluții software complete. Cu sediul central în Helsinki, Finlanda, sunt cea mai mare companie privată în domeniul echipamentelor dentare și compania-mamă a Planmeca Group.

Singurul Centru de Excelență Straumann din țară

Singurul Centru de Excelență Straumann din țară

DENT ESTET Primăverii has been internationally-recognized since 2018 as the only Straumann Implant Center of Excellence in the country. This distinction is a living proof of our high-quality services, medical expertise and the premium materials we use. With over 35 years of scientific research under its belt, Straumann is the largest manufacturer of dental implants on a global scale and a reference point for premium dentistry.

The DENT ESTET-Straumann partnership is long-term and solid, with national premieres, like the Straumann Pure Ceramic and Pro Arch dental implants, but also with exchanges of experience between the two groups. The DENT ESTET implantology experts have visited the Straumann Center in Basel to learn about the latest news in international dentistry.

International Team for Implantology (ITI)

International Team for Implantology (ITI)

ITI este o asociație globală de profesioniști în implantologie. Obiectivele ITI sunt promovarea și diseminarea cunoștințelor despre implantologie orală și domeniile conexe. Scopul ITI este să încurajeze învățarea continuă, networking-ul, discuțiile și schimbul de experiență între profesioniștii din domeniu. Astfel, este oferit sprijin și se facilitează cercetarea de ultimă oră în implantologie.

International Team for Implantology a fost fondat în 1980, în Elveția, de către 12 experți care plănuiau viitorul stomatologiei. Astăzi asociația numără peste 17 000 de membri din toate colțurile lumii, care fac schimb de experiență și know-how printr-o rețea modernă, calitativă și eficientă.

Digital Dentistry Society (DDS)

Digital Dentistry Society (DDS)

Digital Dentistry Society (DDS) a fost creată pentru a favoriza progresul științific și dezvoltarea aplicativă a tratamentelor stomatologice prin intermediul tehnologiilor digitale. Are, de asemenea, rolul de a elabora și îmbunătăți baza noilor tehnologii digitale utilizate în stomatologie, astfel încât să ofere o rețea de asistență tuturor profesioniștilor în domeniul sănătății dentare, beneficiarul final fiind pacientul. 

Digital Dentistry Society promovează principiile stomatologiei digitale prin sprijinirea cercetării științifice, organizarea de activități de formare (cursuri și seminarii, platforme e-learning) și colaborări cu companii din toate domeniile stomatologiei digitale (congrese, publicații de specialitate). 

Membrii DDS sunt recunoscuți ca experți eminenți în mai multe domenii ale stomatologiei digitale. 

Slow Dentistry Global Network®️

Slow Dentistry Global Network®️

Ca parte a Fundației pentru Excelență în Stomatologie, Slow Dentistry Global Network®️ acordă certificate de acreditare internațională clinicilor stomatologice din întreaga lume care oferă pacienților îngrijire de calitate. Acreditarea Slow Dentistry®️ certifică faptul că în clinicile DENT ESTET sunt respectate cele mai înalte standarde în ceea ce privește siguranța pacienților și calitatea serviciilor oferite.

Slow Dentistry Global Network®️ a fost înființată cu scopul de a crea o rețea globală de dentiști, chirurgi, manageri de clinici stomatologice care doresc să se diferențieze prin modul în care practică medicina dentară, respectiv centrarea activității pe asigurarea unor standarde înalte în ceea ce privește măsurile de igienă și siguranță a pacienților și personalului medical.

Slow Dentistry®️ înseamnă timp alocat pentru a lua deciziile corecte, timp de a ii oferi pacientului tratamentul corect si atent si complet, pentru a comunica corespunzător cu pacientul până când acesta se simte calm și confortabil și înțelege pe deplin tot ceea ce urmează să se întâmple în cabinetul stomatologic.

Clinicile acreditate Slow Dentistry®️ trebuie să respecte patru principii de bază: 

 • Consimțământ - Consimtamant informat și acceptarea planului de tratament și a costurilor înainte de începerea tratamentului.
 • Igienizare - Protocoalele adecvate pentru dezinfectarea și igienizarea tuturor suprafețelor din cabinetul  stomatologic și a instrumentarului medical sunt intotdeauna respectate.
 • Fără durere – Atunci când este solicitat și/sau necesar, pacientul va primi un tratament de anestezie și se va investi timpul adecvat pentru a se asigura că acesta se simte confortabil înainte de orice intervenție stomatologică
 • Protecție – Diga dentară va fi folosită întotdeauna pentru a proteja și izola dintele/dintii în timpul unui tratament de canal și în timpul efectuării obturațiilor.